fbpx
Начало » Любопитно » 95 годишен ветеран от Втората Световна Война получи дипломата си за средно образование

95 годишен ветеран от Втората Световна Война получи дипломата си за средно образование

  • bobi
  • 21 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за 95 годишен ветеран от Втората Световна Война получи дипломата си за средно образование

95 годишен мъж, който е служил във Втората Световна Война, успя да приключи годината по най-успешния начин – като получи дълго чаканата си диплома за средно образование.

Името на ветерана е Луис Пикариело и денят за него беше наистина емоционален. Той успя да вземе дипломата си от гимназия Needham, близо до Бостън, почти 8 десетилетия след като е напуснал училище, за да се бие за страната си.

Историята му е повече от трудна. Точно навършил 18 години младият Луис напуска училище през март 1944-та година, за да се присъедини към морските пехотинци. И то точно няколко месеца преди да се дипломира.

Пикариело работи по време на войната като оператор на тежко оборудване. По-късно, като приключва военни си дълг, се прибира в родината си и се жени. Има три деца, осем внука и пет правнуци.

И въпреки големите успехи, едно нещо му липсва – диплома за средно образование.

„Това е част от списъка, който си е направил, че трябва да има до края на живота си.“, споделя синът му Майкъл.

За да се осъществи това, семейството на Луис се свързва с училището и отправя въпроса дали все пак е възможно да се получи диплома след толкова много години.

Училището отправя въпроса към местната администрация и там дават положителен отговор. Така се организира приветствена церемония в Needham, където семейство и приятели успяват да запечатат паметния ден.

Според директора на училището Луис е повод за гордост, защото първо показва желание за образование през целия си живот и второ, защото е изживял живота си по превъзходен начин – служил е на родината си и е създал уникално семейство.

Луис Пикариело твърди, че планира да постави в рамка дипломата и да се радва на гледката до края на живота си. Отделно Луис се пошегува, че вече може да предприеме следващата крачка към образованието си – някой университет. Дали все пак ще запише да учи за бакалавър – предстои да разберем.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top