fbpx
Начало » Бакалавър » Студентите от университета Falmouth представят своята творческа работа на световната сцена

Студентите от университета Falmouth представят своята творческа работа на световната сцена

  • myotova
  • 18 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за Студентите от университета Falmouth представят своята творческа работа на световната сцена

Университетът Falmouth, базиран в красивия Корнуол, Великобритания, е специализиран в творчески бакалавърски програми. Университетът има силен фокус върху индустрията, така че студентите да са готови да стартират своите кариери, когато завършат. Студентката Сали Уейт учи Илюстрация (Illustration BA(Hons) ) 3-та година и представя работата си на световната сцена. Ето какво прави тя:

Тя представи 28-кратната носителка на параолимпийски медали Дам Сара Стори с илюстрация в рамка на наградите BT Sport Action Woman Awards. Наградите, които бяха излъчени на живо по BT Sport, отбелязват постиженията на вдъхновяващите спортистки.

Малко след като обявиха своя списък за 2021 г., който се състоеше от Дам Сара Стори, Рейчъл Блекмор, Емили Кембъл, Лора Кени, Кадина Кокс и Ема Радукану, BT обяви намерението си да поръча поръчкови портрети на спортистите.

Както Сали обясни в интервю на живо с футболиста Челси Граймс:

„BT написа обръщение в Twitter, на което отговорих. Моите страсти идват от овластяването на жените… изглеждаше идеалната работа, за която да кандидатствам! За мен беше важно да бъда част от нещо толкова овластяващо, в индустрия, в която има толкова много невероятни жени, които заслужават да бъдат признати и представени по този начин.”

Сали беше развълнувана да бъде избрана от BT за тази работа и се зае със задачата си да илюстрира един от най-необикновените спортисти на Великобритания.

Дамата Сара Стори има забележителна кариера. Тя се състезава на първите си Параолимпийски игри като плувкиня само на 14 години през 1992 г., като спечели две златни, три сребърни и един бронз на събитието. Сара продължи да се състезава като плувкиня на следващите три Параолимпийски игри, като за това време спечели още 10 медала. След това тя реши да размени събитията, вероятно за да даде шанс на някой друг, напускайки басейна, за да заеме седлото и да се състезава като колоездач. Забележително е, че Сара доминира в новия си спорт моментално. На първата параолимпиада, на която се състезава като колоездач, Сара взима два златни медала. На следващите три Параолимпийски игри, в които участва, тя натрупва още 10. Сега на 44 години и след като е спечелила 28 медала на 8 различни Параолимпийски игри, Сара е една от най-опитните спортисти в историята на Параолимпийските игри. За да си представите постиженията й – тя в момента е на същото ниво по медали с Майкъл Фелпс, който е най-награждаваният олимпиец в историята. И Сара няма намерение да спира скоро. Тя ще се стреми да добави и ощ медали от Игрите в Париж 2024 г., където вече очерта плановете си да спечели три златни медала.

Когато беше представена с илюстрацията на Сали на наградите BT Sport Action Woman Awards, Сара каза:

„Напълно невероятно. Абсолютно го обичам. Тя [Сали] не би могла да избере по-добра снимка. Имаше най-различни снимки, които излязоха от Токио, но това е една от снимките, която обобщава огромността на случващото се, защото там нямаше никой. Можете да видите по лицето ми, че прекрачих границата и спечелих първия златен медал и съм възхитена. Хората предполагат, че когато имаш много опит и си бил там преди чувстваш едни и същи емоции всеки път, но никога не е така и тази илюстрация го улавя невероятно.”

Ако искате да видите повече от работата, която е създала много талантливата Сали Уейт, защо не отидете на нейния уебсайт – Sally Waite Illustration. Ако искате да видите повече примери за много фина работа, която студентите от Falmouth University Illustration BA(Hons) произвеждат, разгледайте техния онлайн каталог. За да научите повече за изучаването на Илюстрация в университета, разгледайте страниците на курса или изпратете имейл на futurestudies@falmouth.ac.uk, за да получите повече информация.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top