fbpx
Начало » Любопитно » 10 професии, които ще ви позволят да обиколите света

10 професии, които ще ви позволят да обиколите света

  • netpro
  • 17 ян. 2017
  •  Коментарите са изключени за 10 професии, които ще ви позволят да обиколите света
book2

Харесва ви да опознавате нови места, култури и да научавате нови езици? Харесвате уникални приключения, но работата ви в офиса не ви ги позволява? National Geographic публикува списък с десет професии, благодарение на които можете да обиколите света.

1. Писател на свободна практика

Не става въпрос само за автори на пътеписи. Идеята е да не сте на фиксирано място или офис, за да вършите работата си. Писателите на свободна практика могат да сътрудничат на вестници, списания, блогове и да развиват актуални теми или такива, които ги привличат.

2. Фотограф

photo3

 

Една от големите страсти на много хора: фотографията. Тук също има много възможности, само трябва да попаднете на точното място в точното време. Фотографът може да продава снимки на вестници, списания от което и да е място по света.

3. Преподавател по език

id1

 

Изискванията за придобиване на сертификат са различни за отделните страни, компании и образователни институции. Възможно е също да работите независимо, като давате частни уроци. Това е добър начин да споделите езика и културата си, да спечелите нови приятели и да опознаете света.

4. Пътнически агент

tour1

 

Те са посредници между туристите и хотелите, авиокомпаниите и туристическите организации, поради което трябва да пътуват, за да опознаят сами туристическите услуги, които предлагат. Това, разбира се, води до много пътувания до нови места.

5. Бавачка

158153 1

Ако сте на подходящата възраст да извършвате тази работа, тя може да ви е от полза, тъй като се изразява в гледането на деца. Освен това ще се намирате на място с всички удобства, които предлага къщата и семейството.

6. Работа на круизен кораб

cruise2

Животът на борда на круизен кораб предлага много възможности за работа в открито море. Ето няколко примера: звукооператор, ръководител продукция, електротехник, масажист, готвач, барман, камериер, отговорник за инвентара, музикант.

7. Земеделец

agr

 

Това също е един от предпочитаните варианти от пътуващите по целия свят. Става въпрос за работа във ферма, където обикновено получавате подслон, храна и малко пари. Изберете си държава, място и потърсете своята ферма, за да прекарате там известно време.

8. Преводач

tr2

 

Владеенето на няколко езика ще ви отвори вратите към целия свят. Можете също да предложите услугите си като преводач на свободна практика и по интернет.

9.  Блогър

bog

 

Възползвайте се от силата на социалните мрежи и интернет, като публикувате интересно съдържание и си спечелите голяма мрежа от последователи. Ще видите, че много компании ще ви поканят да пътувате.

10. Добоволец

vol

 

Сигурно си мислите, че доброволец не е професия. Напротив, професия е и тя ще ви позволи да пътувате, да опознавате нови места, хора, култури и да научавате езици. В повечето случаи получавате и подслон, храна, а понякога с малко повече късмет могат да ви дадат и заплата.

Източник: profit.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top