fbpx
Начало » Любопитно » Навиците на изключително скучните хора

Навиците на изключително скучните хора

  • bobi
  • 01 мар. 2018
  •  Коментарите са изключени за Навиците на изключително скучните хора

Ще започнем с добрата новина – абсолютно всеки има способността да бъде интересен събеседник.

Сега лошата новина 

Случвало се е на всички – да се озовем в тази неловка ситуация, в която нямате какво да си кажете с друг човек. Нека обаче променим това, за да избегнем подобен момент. „Бизнес инсайдър“ представя няколко класически черти на хора, които ще ви покажат, че те са изключително скучни.

Скучните хора имат небалансирани разговори

Вместо да балансират между говорене и слушане, скучните хора предпочитат да не разговарят, а само да слушат. Има и друг случай. Напротив, такива хора обичат да говорят, но не и да слушат другите.

Скучните хора не могат да разберат дали други са ангажирани в разговора

Ако сте категорично скучни, вероятно ви липсва разбирането за езика на тялото на другия човек. Това, което прави един човек скучен е непрекъснатото пренебрегване на сигналите и езика на тялото, които казват (може би не достатъчно силно)“Не ме интересува какво казвате, но кимвам на всеки няколко секунди, за да  бъда учтив“.

Скучаещите хора не могат да накарат другите да се смеят

Хуморът показва „когнитивна гъвкавост“: способността да оценявате една идея или събитие от различни гледни точки. Скучните хора рядко имат тази черта. Дори когато изпаднете в неудобна ситуация, качеството да се надсмеете над собствената си грешка е ценно. Много скучни хора не притежават това, те по-скоро се оправдават или силно притесняват.

Скучните хора нямат свое собствено мнение

Ако не сте мислили критично за света около вас, няма да имате какво да предложите в разговора. Тези хора могат да предложат само ограничено виждане по различни теми. Не е нужно да сте запознат с всичко (а и е невъзможно), но човек винаги е добре да има по-широка обща култура, за да може да се включва в различни разговори. Скучните хора често предпочитат да заемат позицията на по-изявените в стаята, да се съгласят и да продължат напред със старите си навици и разбирания.

Скучните хора не знаят как да разкажат една добра история

Мъже, които умеят да разказват истории са по-привлекателни за жените, пише „Бизнес инсайдър„, които цитират изследване. Факт е едно, че хората, които умеят да говорят и разказват различни неща са… винаги по-интересни и привлекателни за околните.

Скучните хора говорят монотонно

Вероятно ви се е случвало да срещнете човек, който говори монотонно, понякога бавно и твърде еднообразно. Няма емоция в изразяването, долавя се дори досада, че трябва да се комуникира. Е, честито! Ако сте попаднали в такъв разговор, то със сигурност трябва да знаете, че личността срещу вас е скучна.

Скучните хора са винаги отегчени

Не, не става дума за поредната глупава идея на приятелите ви или колегите в офиса. Защото всеки човек малко или много може да бъде отегчен от определени неща. Имат се предвид хора, които постоянно са отегчени от случващото се около тях – лично и професионално. Хубаво е човек от време на време да показва емоциите си и вълнението си, защото в това няма нищо лошо или извън нормата на доброто поведение.

Източник: www.vesti.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top