fbpx
Начало » Любопитно » Кеймбридж пусна доктората на Стивън Хокинг и блокира от посещенията

Кеймбридж пусна доктората на Стивън Хокинг и блокира от посещенията

  • bobi
  • 27 окт. 2017
  •  Коментарите са изключени за Кеймбридж пусна доктората на Стивън Хокинг и блокира от посещенията

Сайтът на университета в Кеймбридж блокира, след като пусна с безплатен достъп докторската дисертация на Стивън Хокинг, съобщи „Гардиън“.

За по-малко от ден около 60 000 души се опитали да прочетат изследването на един от най-известните световни учени Properties of Expanding Universes („Свойства на разширяващите се Вселени“).

75-годишният физик реагира на новина с думите, че се надява 134-страничният му труд да не разочарова любителите на физиката и космологията.

„Приятно е да чуеш, че толкова много хора вече са проявили интерес към моята дисертация“, цитира думите му Би Би Си. Той пожелава да бъде осигурен свободен достъп до всички трудове на известни учени от всички сфери на науката.

Към него се присъедини и администрацията на университета в Кеймбридж, която заяви, че се надява да въодушеви и други учени да последват примера на Хокинг и публикуват за безплатно ползване трудовете си.

Физикът защитава доктората през 1966 г., когато е на 24 години.  Досега достъп до научния му труд имаше само в университетската библиотека или с поръчка на сканирано копие срещу 65 британски лири.

Източник: http://www.manager.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top