fbpx
Начало » Любопитно » „Бурканът на щастието“ – един ценен урок за деца и възрастни

„Бурканът на щастието“ – един ценен урок за деца и възрастни

  • bobi
  • 04 май 2018
  •  Коментарите са изключени за „Бурканът на щастието“ – един ценен урок за деца и възрастни

Как да научим децата на щастие? Отговорът е прост – като им покажем как ние самите можем да бъдем щастливи. Умеейки да ценим всеки малък момент на усмивка, радост и удоволствие. А тези моменти са част от нашия ден, стига да не ги подминаваме.

Днес ще ви споделим една история, която е чудесен урок, както за нас, възрастните, така и начин да научим децата си да ценят щастието.
Направете си и вие буркан на щастието – и го пълнете с незабравими спомени заедно със своите деца.

„Аз си имам цял буркан със щастие. Ето го – в ръцете ми. Всеки ден, по-точно – в края на деня, записвам на лист един щастлив момент. И слагам бележката в буркана.

И това е всичко.

Отнема 30 секунди.

Толкова е просто.

Винаги има нещо, което може да сложите в буркана. Дори в най-лошия ден има мигове на щастие (или в краен случай – най-малко лошото за целия ден). Аз съм писала тези записки в моменти на благодарност и радост. На погребения, в болницата, в разгара на болка, преживявайки загуба, в най-трудните времена.

Това може да бъде добър жест от страна на непознат. Кафе от нечии ръце. Тази минута, когато успяваш да разкараш обувките след дълъг ден тичане по работа. Изведнъж дъждът спира. Винаги има проблясък. Запечатайте го. Пъхнете го в буркана. Запазете го завинаги.“

Източник: webmiastoto.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top