fbpx
Начало » Любопитно » Хората под 35 години са най-нещастни

Хората под 35 години са най-нещастни

  • bobi
  • 04 окт. 2019
  •  Коментарите са изключени за Хората под 35 години са най-нещастни

1/4 от хората са твърде заети, за да отделят толкова време за себе си, колкото биха искали. Това сочи ново проучване, направено от Galaxy Chocolate сред 2000 възрастни британци. Според него когато хората доближат пенсионна възраст и започват да имат повече свободно време (на около 55-годишна възраст), са най-щастливи (6,9 от десет души). Но 25-34-годишните са най-малко щастливи от всички, средно само 5,9 от 10.

55-годишните правят неща, на които истински се радват, по-често от всяка друга възрастова група. Всеки четвърти над 55 години изживява поне 13 приятни неща на месец, в сравнение с всеки десети на възраст 25-34 години.

От друга страна, хората на 35-годишна възраст признават, че не престават да се притесняват за най-различни дреболии. Ето защо те смятат, че един импулсивен уикенд, прекаран далеч от ангажиментите им, би направил живота им по-вълнуващ.

„Ясно се вижда, че по-младото поколение все по-трудно намира удоволствия в ежедневието си – казва Джо Хемингс, поведенчески психолог, работещ с Galaxy – С остаряването и помъдряването осъзнаваме, че животът е твърде кратък, за да се тревожим толкова много“, казва той. „Това очевидно води до по-щастлив начин на живот“.

Източник: https://www.obekti.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top