fbpx
Начало » Класации » Топ 5 причини да учите в САЩ

Топ 5 причини да учите в САЩ

  • netpro
  • 19 май 2015
  •  Коментарите са изключени за Топ 5 причини да учите в САЩ
USA 02

По много причини САЩ е останала за дълго време предпочитана дестинация за образование сред студенти от Европа и Близкия изток. Въпреки появата на други конкурентни дестинации, има много причини САЩ да има високи постижения в образованието, което я отличава от много други страни.

Качество на образованието

Основната причина зад лидерството в образователната система на Съединените щати е постоянно развиващата се образователната система. Образователната система в Съединените щати привлича почти 30% от студентите, които учат в чужбина всяка година, и това поставя САЩ в челните редици сред другите учебни дестинации.

Културно многообразие

Една от основните причини, които помагат на САЩ да достигнат челните позиции сред класациите е и културното многообразие. Студентите, които отиват да учат в САЩ могат да почувстват близостта и топлото приятелско отношение бързо, заради обществото, включващо всички раси и религии.

Възможности, предвидени за чуждестранни студенти

Наскоро президентът на САЩ Барак Обама призова Конгреса да предприемат по-ефективни мерки, за да се улесни работата на чуждестранните студенти, които пребивават в Съединените щати след дипломирането. Това увеличава шансовете за растеж на икономиката на САЩ, прави САЩ като водеща дестинация за образование в света и увеличава шансовете на чуждестранните студенти за различни възможности за кариера.

Модерна среда

Обновени сгради и съоръжения за различни специалности се предлагат в почти всички американски университети. Тези модерни съоръжения за различните курсове, като например библиотеки, лаборатории и най-новите компютри са предназначени да подпомогнат студентите в обучението си в допълнение към подкрепата и пряка помощ от университетски преподаватели.

Академична учебна среда 

Обучението в американски университети осигурява идеална среда за студентите, характеризираща се с гъвкави методи на обучение и продължителен процес за развитие на студентите в различните области на образованието.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top