fbpx
Начало » Бакалавър » ТОП 5 от най-красивите места в Латинска Америка

ТОП 5 от най-красивите места в Латинска Америка

  • bobi
  • 08 дек. 2022
  •  Коментарите са изключени за ТОП 5 от най-красивите места в Латинска Америка

Ако смятате да учите в чужбина и конкретно – Латинска Америка – има какво да очаквате с нетърпение – университети от световна класа, безкрайни културни предложения, вкусна и разнообразна храна, процъфтяващ нощен живот и приятни и гостроприемни хора.

Но днес ще направим крачка встрани от академичната страна на нещата, за да се потопим в красотата на Латинска Америка – история, природа и въобще красиви места, които човек задължително трябва да видим.

Подготвили сме ви 10 от най-красивите места в Латинска Америка. Нека се насладим.

Водопад Игуасу

Простирайки се между Бразилия, Аржентина и Парагвай, водопадът Игуасу се състои от 275 водопада и е 2 пъти по-широк от Ниагарския. Висок е цели 80 метра и най-интересното е, че е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

По-голяма част от водопадите са в Аржентина, включително и голямата атракция – Дяволското гърло, но пък бразилската страна дава по-широк панорамен ъгъл, който много ще ви хареса. И ако се уморите от тази гледка, имате разнообразна дива природа и заобикаляща тропическа гора, която да изследвате. Може и да поплувате под водопада. Има рафтинг дори и лодка с водач, за да по-подробно изследване.

Съвет: От бразилската страна е по-евтино и има по-добра гледка, има и национален парк. А представете си – има дори асансьор, който може да вземете до върха на водопада.

Парагония (Аржентина и Чили)

Аржентина е дом на чудесната дива и недокосвана Патагония – регион, който се споделя с Чили. Регионът е известен като едно от най-красивите места в Латинска Америка.

Аржентинската Патагония е комбинация от степни ледени равнини и ледници и пищна растителност, много животни и птици.

Не пропускайте Пещерата на ръцете в Санта Круз, Аржентина. Името идва от там, че има много стенописи, които датират от преди 8000 години, както и е пълно с отпечатъци на ръце.

Салар де Уюни (Боливия)

Салар де Уюни се намира в югозападна Боливия и е най-голямата солна равнина в света. Салар е плоска и има богата на литий солена кора с приблизително 11 милиарда тона сол. Когато вали, тънкият слой вода превръща кората в гигантско огледало, което води до някои зашеметяващи и много креативни снимки. Затова и мястото е уникално за Латинска Америка.

Въпреки, че доста туристи избират да отсядат при местни жители, има един страхотен хотел – Дворецът от сол – направен изцяло от сол, дори пода, стените, тавана и мебелите са от сол. Но имате и правило, когато влезете в хотела – никой няма право да облизва стените.

Боливия има винаги университети в QS World Ranking, така че учите и се забавлявате.

Оуро Прето (Бразилия)

Уро Прето е процъфтяващ университетски град, чийто водещ университет е класиран на 111 място в Латинска Америка. Добре запазена барокова архитектура на града, калдъдъмени улици и различни стари сгради превръщат мястото в уникално и затова е в списъка на ЮНЕСКО.

През февруари и март има карнавали и традиционна музика. През останалото време градът е тих. Малкият му размер и стръмни хълмове са идеални за разглеждане на многоброини музеи, мостове и фонтани.

Уро Прето е кръстен на скулптура, който създава доста голяма част от скулптурите на града. Легендата разказва, че има инвалидираща болест и не може да работи с ръцете си, затова продължава с краката си.

Торес дел Пайне (Чили)

Чилийският университет постоянно оглавява класациите на Латинска Америка. Затова и Чили е прекрасна дестинация и може да се похвали с национален парк Торес дел Пайне. Това е световен био резерват, който е на 5-то място в списъка на най-красивите места в света според National Geographic.

Паркът има всичко – гигантски ледници, заледени езера, чисти реки и каскади, разстителност във всички нюански. Това е една от на-популярните дестинации в Чили.

Съвет – използвайте екскурзовод. Той ще подобри значително изживяването ви, защото паркът е огромен и ще успеят да ви осигурят обиколка на най-красивите места.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top