fbpx
Начало » Любопитно » Топ 5 Образователни дестинации в света

Топ 5 Образователни дестинации в света

В проучване сред чуждестранни студенти много от тях казват, че когато решават къде да следват в чужбина, първо избират държава и после университет или специфичен тип програма. Основните фактори за избор на държава са: достъп до високо качество на образованието; възможност за постигане на кариерни цели и личностно развитие; жажда за опознаване на нови култури и преживяване на приключения; устрем за научаване на нов език, както и създаване на нови приятелства и разширяване на професионалната си мрежа. Имайки предвид всички фактори е създадена следната класация за най-добрите места в Европа за обучение в чужбина през 2021 г.

 

  1. Франция

Ако мечтаете да живеете в столицата на изисканото вино и мода, незабавно резервирайте билета си за Франция. Французите се гордеят с културното си влияние и е лесно да се разбере защо: Париж е дом на най-големия и най-посещаван музей на изкуството в света, много модни къщи от висок клас и някои от най-добрите университети в света. Кухнята им, от ароматни сирена до обилни яхнии до морски миди, е световно известна и се съчетава перфектно с разнообразните им вина. Докато стандартният френски ще ви служи добре в Париж, по-малките градове като Лил, Тулуза, Гренобъл или Лион осигуряват завладяващо езиково изживяване, тъй като там се ползват диалектни форми.

  1. Нидерландия

Благодарение на много високото владеене на английски език в Нидерландия, можете да избирате между разнообразни програми. С една от най-старите и уважавани системи за висше образование в света и страхотен студентски живот, Нидерландия се класира на трето място в Европа по достъп до по-висококачествено обучение. Пестеливите студенти се радват на построени за колоездене холандските градове. Този евтин и лесен начин на транспорт също ви поддържа здрави, докато се отдадете на вкусни сладкиши, палачинки и сирена. Холандия е известна с толерантността и приемането си, така че елате такива, каквито сте, и изживейте студентския живот в страната на лалетата.

  1. Швейцария

Класирайки се на първо място в Европа по постигане на кариерни цели и на трето място в света по възможности за професионално развитие, Швейцария заема общата трета позиция в нашата класация. Швейцария е известна със своите зашеметяващи планини, вкусни сирена, шоколади и  живописни градчета. Въпреки че, животът в Швейцария е скъп, обучението в повечето държавни университети е еднакво за всички чуждестранни студенти, независимо от националността. Това контрастира с повечето европейски държави, където гражданите на ЕС / ЕИП плащат по-малко от студенти извън ЕС / ЕИП. В зависимост от региона, в който сте избрали да учите, имате възможност да научите не един, а четири нови езика. Четирите национални езика на Швейцария са немски, френски, италиански и реторомански.

  1. Великобритания

Има ли по-класическо изображение на университетския живот от учениците, които се разхождат из големите кампуси на Кеймбридж или Оксфорд? Домът на най-стария университет в англоговорящия свят, Великобритания е емблематично място за обучение в чужбина. Качеството на преподаване е класирано на първо място в света и се гордее с един от най-високите нива на удовлетвореност на учениците сред англоговорящите страни. Студентите идват във Великобритания за невероятното културно изживяване, най-добрите университети и възможностите след дипломирането. Ако искате да прекарате почивните си дни, препъвайки се през Шотландските планини, да се наслаждавате на музика на живо в кръчма с приятели или да се потопите в любимата си литература в някои от най-добрите библиотеки в света, Великобритания Ви приветства.

  1. Германия

Най-добрият избор за студенти, които искат да учат в чужбина в Европа, е Германия, където се има бирени фестивали, очарователни замъци, гигантски гевреци и бързи коли. Класирана на второ място в Европа по достъпно, качествено висше образование, Германия предлага фантастично образование и вълнуващ студентски живот в градски центрове като Берлин или студентски градове като Фрайбург. Най-хубавото е, че можете да получите образование от световна класа на достъпна цена, тъй като държавните университети премахнаха таксите за обучение както на местни, така и на чуждестранни студенти. Възможностите не свършват, когато завършите обучението си. Като най-голямата икономика в Европа, Германия е идеално позиционирана да ви помогне да постигнете кариерните си цели.

 

Автор: Кристина Пенчева, по информация от: www.educations.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top