fbpx
Начало » Любопитно » Топ 5 най-опасни държави в света

Топ 5 най-опасни държави в света

  • bobi
  • 29 юни 2022
  •  Коментарите са изключени за Топ 5 най-опасни държави в света

Светът може да бъде доста страшно място, особено със случващото се напоследък. Но, чудили ли сте се кои са най-опасните държави в света? Е, днес ще ви разкажем, за да знаете от кои дестинации да се въздържате.

1.Сирия

От 2011 година насам, Сирия винаги е заемала първо място в ТОП 5 най-опасни държави в света. Основната причина за това е Сирийската гражданска война, която започва през 2011 година, като протест срещу правителството на Башар Асад. Конфликтът постепенно се превръща във въоръжен бунт и съответно – военна ситуация, която прави Сирия една от най-опасните държави в целия свят. Преди войната да започне, Сирия е била една от най-страхотните туристически дестинации в света благодарение на красивата архитектура и невероятните плажове.

2.Афганистан

Второ място в класацията ни заема Афганистан, тъй като от 2011 година до ден днешен там се развива война, която става все по-опасна. Нейното избухване се случва след атентатите от 11 септември в САЩ, когато НАТО и съюзническите сили се намесват в тогавашната гражданска война в държавата. До ден днешен хора загиват там, а положението е истински трагично. Това е една от най-неразвитите и бедни държави в целия свят.

3.Южен Судан

Южен Судан е изключително опасна държава, тъй като там има постоянни конфликти между номадски племена, които си съперничат. Това започва през 2011 година, когато Южен Судан става независима държава и вътрешните конфликти започват. Борят на жертвите е голям и продължава да нараства, а населниците стават все по-малко.

4.Ирак

Ирак е една от най-опасните държави в целия свят, и освен стотиците конфликти случващи се, основният проблем там е Ислямската държава, която се разширява все повече и завладява големи области от страната, включително Тикрит и Мосул. Ирак е държава с огромен потенциал, дом на най-голямата каменна арка, строена без никаква помощ от машини, но за съжаление, също така е и изключително опасно място.

5.Сомалия

Сомалия е 5-тата държава в днешната класация, като е особено опасна за християните. Ислямската групировка Аш Шабав обявява, че ще прочисти напълно страната от християни и от тогава до ден днешен всеки заподозрян във вяра в християнството бива убит на място. Това прави Сомалия една изключително опасна и негостоприемна дестинация.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top