fbpx
Начало » Любопитно » Топ 14 приложения, които ще направят следването ви по-лесно

Топ 14 приложения, които ще направят следването ви по-лесно

  • myotova
  • 30 юни 2022
  •  Коментарите са изключени за Топ 14 приложения, които ще направят следването ви по-лесно

Следването в чужбина не е лека задача, но мобилният ви телефон може да го направи далеч по-лесно. Той ще ви е от полза не само за да се свързвате с близките си в България, но и за да организирате деня си, следите финансите си и да комуникирате с университета и други институции.

Тук ще намерите списък от топ 14 приложения, които да свалите, за да се подготвите за всичко, което ви очаква.

Приложението на университета ви

Проверете дали вашият университет или студентски съвет имат специално разработено приложение. Те могат да варират от статична информация до достъп до личния ви имейл и програма или полезни новини за живота в кампуса.

Blackboard (или учебната платформа, която използвате)

Blackboard e виртуалната учебна среда, която повечето университети във Великобритания използват. Там ще намерите презентации и бележки от лекциите, линк към записа от лекциите, съобщения от преподаватели и админстратори, както и възможността да предадете курсовите си работи. Ако искате да имате бърз достъп до всичко това от мобилния си телефон, не пропускайте да свалите апликацията. Достъп до уебсайта пък ще получите през портала на университета.

Forest

Колко често ви се случва да започнете да учите и след 5 минути да се озовете в ТикТок? Преди да разберете сте прекарали един час, гледайки забавни видеа и отново се чудите защо не ви стига времето за учене? Приложението Forest може да ви помогне да решите този проблем.

Щом го включите, на екрана ви започва да расте дърво. То ще порасне след 25 минути, в които нямате право да използвате телефона си. Ако го направите, ще загубите дървото и трябва да започнете от самото начало. Целта е да посадите цяла гора, като може да се състезавате със самия себе си, за да я направите още по-красива следващата седмица.

Освен много креативно, приложението е и базирано на научни факти – доказано е, че идеалното време за концентрация е 25 минути, след това започваме да се разсейваме и имаме нужда от 5-минутна почивка, преди да започнем още една сесия от 25 минути концентрация.

RefME

Това приложение ви позволява да сканирате баркода на всяка книга и да създадете референция в избран от вас формат, която да използвате в курсовите си работи.

Oxford Dictionary или Google Translate

Оксфордският речник има и мобилна версия, която ще ви е под ръка за бърза справка на думи по време на семинар. Google Translate пък освен стандартния превод ви предлага опцията да направите снимка на даден текст, който приложението да преведе автоматично.

Google Calendar

Google Calendar ви дава възможността да организирате всички места, на които трябва да отидете – от лекции и семинари през срещи на клубовете, в които сте се записали до излизания с приятели. Проверете дали лесно може да синхронизирате програмата от университета с личния ви календар и използвайте цветовото кодиране, за да знаете какъв тип задачи ви предстоят във всеки един момент.

Google Drive

Google Drive е един от най-лесните начини да споделяте файлове с колеги. Освен това Google Drive ще ви позволи да отваряте и обработвате файлове, както от личните ви лаптоп, таблет и мобилен телефон, така и от университетските компютри. Ако се затруднявате да водите записки в дадена лекция, споделете документа с колега и двамата може да записвате на едно и също място.

Slack, Astana, Trello

Ако ви предстои работа в екип по университетски проект или за някое общество, в чиито комитет участвате, приложения като Slack, Astana или Trello ще ви помогнат по-лесно да организирате екипната работа. Trello може да използвате и като личен списък от задачи, където в различни колони да отбележите всичко, което трябва да направите, за да не забравите кога трябва да предадете поредното есе.

Evernote

С Evernote може да създавате бележки в избран от вас формат – снимки, аудио файлове или дори ръчно написани. Приложението е изключително полезно за идеи, които ви хрумват на неочаквани места!

Приложението на банката ви

Не пропускайте да свалите приложението на банката ви за бърз и сигурен достъп до онлайн банкирането ви. От там ще може да правите почти всичко, което може да направите на касата на банка – да превеждате и получавате пари, да проверявате баланса си, да управлявате сметката и овърдрафта си и още много други.

Wriggle, CityMunch, Too Good to Go и други

Проверете какви приложения за ексклузивни оферти в заведения има във вашия град. Така не само ще опитате повече местна храна, а и ще получите добри отстъпки.

UniDays

Ако живеете във Великобритания, Unidays ще ви даде достъп до много оферти специално за студенти. Отстъпките, които ще намерите там включват големи магазини и доставчици на храна, дрехи и дори техника.

Headspace

Освен с ученето по време на следването си ще трябва а се научите да се справяте с нови отговорности и стресът, който идва от тях. Headspace е чудесно приложение, което да ви помогне да се грижите за психичното си здраве, да практикувате mindfulness и да отделяте време за себе си. Приложението ви предлага дневни медитации в лесно достъпна форма. След като използвате пробния период, приложението се заплаща.

Приложение за спорт

Освен за психичното си здраве, не забравяйте да се погрижите и за физическото. Изберете апликация с подходящите за вас упражнения, фитнес програма или хранителен режим и не губете тонус дори и по време на сесията.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top