fbpx
Начало » Любопитно » ТОП Дестинации за зимни спортове, които определено си заслужава да посетите тази година

ТОП Дестинации за зимни спортове, които определено си заслужава да посетите тази година

  • Даниела Стоянова
  • 24 ян. 2024
  •  Коментарите са изключени за ТОП Дестинации за зимни спортове, които определено си заслужава да посетите тази година

Зимата е тук и  зимните спортове остават една незаменима част от студения сезон. Известните дестинации се посещават от хиляди любители всяка година, а най-запалените фенове не спират да откриват нови места, които си заслужават да бъдат посетени.

Днес ще ви разкажем за ТОП дестинациите за зимни спортове, които определено си заслужават да бъдат посетени както у нас, така и извън България. За щастие, българите имаме предимството да се намираме в близост с едни от най-страхотните зимни курорти, а ако не желаем да напускаме страната, можем просто да хванем колата и да постим най-близката локация за уикенда.

 

България

Ако втората опция ви изглежда по-привлекателна, то за вас сме подготвили няколко много добри местенца в България, които може да посетите, за да се насладите на красива природа, супер условия за зимни спортове и разбира се – заслужена почивка.

Банско

Банско е може би най-популярния български зимен курорт, намира се на около 150  километра от София и разполага с над 70 километра писти и 14 лифта. Хотелите в град Банско предлагат много добри условия за ски, като в повечето куверти са включени транспорт до лифта, както и допълнителни екстри. Ако сте решили да посетите Банско, то силно ви препоръчваме да посетите Баня, която се намира в голяма близост и е известна с невероятни топли минерални извори.

Витоша

Може би най-доброто местенце за живеещите в София и нейните околности е Витоша. Тя разполага с 29 километра писти за любителите на зимните спортове, като най-дългата от тях е цели 5 километра. Там може да отидете за ден, но трябва да имате предвид, че Витоша не е подходящо място за начинаещи, тъй като там не може да откриете зелена писта.

Боровец

Боровец е най-старият ски курорт в България и се намира на около 70 километра от столицата. Той е посещаван от хиляди туристи ежегодно, като е подходяща дестинация както за еднодневно забавление, така и за уикенд, отдаден на ски и релакс. Там ви очакват 58 километра ски писти, като най-дългата е цели 12 км. Има писти, подходящи за всеки, а за най-начинаещите в зимните спортове – има много добри инструктори.

Пампорово

Пампорово се намира на около 260 километра от София, но пък е в близост до Пловдив. Това е по-малко натоварен курорт, но пък пистите са наистина страхотни и изборът от тях – голям. Пампорово е най-подходящата дестинация за начинаещите, както и за хората, които не обичат навалиците от хора. Там ще откриете 25 километра ски писти, както и 38 километра cross-country пътеки.

 

Извън България

Ако сте решили да си направите малко по-дълга екскурзия тази година, то определено трябва да посетите някой популярен зимен курорт извън България. Въпреки, че нашата природа е наистина невероятна, то това, което могат да предложат съседните държави също си заслужава да бъде видяно.

Австрия

Едва ли ще останете изненадани, но Австрия е една от най-често посещаваните и обичани дестинации за зимни спортове. Майерходен е курорт, препоръчван за любителите на сноуборда, като той предлага над 130 километра писти. Друга зимна дестинация, която си заслужава да посетите е Вилдер Кайзер – един от най-добре развитите зимни курорти в държавата, разполагащ с над 250 километра писти и разнообразни опции както за начинаещи, така и за напреднали. А за любителите на тишината и спокойствието, Марияцел е най-подходящото място. Там освен възможности за зимни спортове ще откриете и много опции за разходи и красиви забележителности, които да посетите.

Швейцария

Швейцария е една от най-красивите дестинации в цяла Европа, като е особено предпочитана от любители на зимните спортове. Курорт, който определено си заслужава да бъде посетен е Цермат. Там ще откриете 360 километра писти, като ще имате възможност да изпълните дори най-смелите предизвикателства. Имайте предвид, че този курорт е невероятен, но доста скъп. Ако сте начинаещи и искате да посетите Швейцария, то Гринделавалд е перфектното място за вас. Там ви очакват 213 километра писти, подходящи както за професионалисти, така и за семейства с деца.

Италия

Италия е една от любимите дестинации както за лятна почивка, така и за зимна такава, отдадена на зимни спортове. Ливиньо е италиански зимен курорт, който определено си заслужава да бъде  посетен. Той винаги е бил един от челните избори на любителите на зимните спортове. Вал Гардена е друг курорт, разположен в Италия, който предлага на своите посетители 175 километра писти и е известен с това, че е един от най-красивите в цялата страна, както и в цяла Европа.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top