fbpx
Начало » Любопитно » Тайни на холандските деца – най-щастливите в целия свят

Тайни на холандските деца – най-щастливите в целия свят

  • bobi
  • 12 май 2022
  •  Коментарите са изключени за Тайни на холандските деца – най-щастливите в целия свят

Знаете ли че според УНИЦЕФ нидерландските деца са най-щастливите с света? Те водят в следните категории: образование, благополучие и поведение. Интересно ли ви е какви са тайните за отглеждане на щастливите холандски деца?

Щастливи родители

Освен най-щастливите деца, в Нидерландия са и най-щастливите родители. Нидерландските майки не изпадат в депресия, тъй като имат пълна свобода да избират религия, сексуалност, партньори и дори да се забавляват по нестандартни за нас начини. Допълнително, нидерландските майки са на първо място с най-голям дял работещи почасово жени, средно по 25 часа седмично.

Бащите играят голяма роля в отглеждането

В Нидерландия бащите приемат много сериозно родителските задължения, излизат по бащинство когато трябва да отглеждат децата си и нидерландските бащи работят на пълен работен ден само 4 дни в седмицата, за да имат повече време за семейството си. Един на трима мъже избира почасова работа, за да може да се отдаде на отглеждането на децата си.

Без домашни и натиск в училище

За разлика от много други държави, учениците под 10 годишна възраст нямат домашни. Смята се, че това води до удоволствие от ученето. След 12 годишна възраст децата полагат тест, който показва нивото на интелигентност и помага в избора на гимназия. Оценките не са важни както в училище, така и в университета.

Шоколад за закуска

Традиционната нидерландска закуска включва бял хляб, масло и шоколадови пръчици. Всички деца закусват това с най-голямо удоволствие, а шоколадът играе голяма роля в щастието, особено при малките. Допълнителна интересна подробност е, че децата в Нидерландия закусват със семейството си почти всеки ден. Това действа сближаващо и подпомага личностното развитие.

Парична помощ

Нидерландските семейства получават големи помощи за издръжка на децата си. Тази издръжка включва отстъпки, социални помощи, карта за транспорт и много други. Това е от голяма помощ както за родителите, така и за тийнейджърите.

Бабата играе роля

В Нидерландия бабите играят голяма роля в отглеждането на внуците си. Те помагат най-малко веднъж седмично, което помага на родителите да балансират между деца и време за себе си. Това води до разнообразие за малчуганите и до голямо щастие за бабите.

Мнението има значение

Още от ранна детска възраст, мнението на малчуганите в Нидерландия има огромно значение. Те сами вземат решения за много голяма част от нещата, а родителите се вслушват внимателно в тяхното мнение и желания.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top