fbpx
Начало » Любопитно » След разследване: 4000 училища в Англия имат нужда от ремонт!

След разследване: 4000 училища в Англия имат нужда от ремонт!

  • bobi
  • 11 дек. 2019
  •  Коментарите са изключени за След разследване: 4000 училища в Англия имат нужда от ремонт!

Както знаем, в България положението с училищата не е добро. Повечето имат нужда от ремонт и обновяване. Винаги поглеждаме към чужбина и твърдим, че там нещата са по-добре, но последното разследване на The Guardian показва точно обратното – много от училищата в Англия имат нужда от спешен ремонт.

Истината е, че 1 на 6 училища в Англия е в плачевно състояние и трябват да бъдат предприети спешни мерки за неговия ремонт. Според авторитетното издание, някои училища „буквално се разпадат“, докато ученици и учители използват сградата.

Оказва се около 4000 училища, което е внушителна бройка, страдат от сериозни проблеми. Тук обаче не говорим само за сградата, ами дори и проблеми с документите. Много от училищата нямат официални документи за пуснато електричество. Това означава, че в тези училища има условия да пламне много по-лесно пожар.

Ако трябва да се позовем на официалната статистика, която е извадена, 17% от сградите имат нужда от ремонт, в това число покриви, стени, прозорци, врати и дограми.

Проблемът идва от намаляването на бюджета на правителството. Училищата стават изключителни напрегнати как да използват вече все по-малкия бюджет и по този начин образователната система се пречупва, започвайки от сградите, които винаги имат нужда от освежаване.

Учители в Англия споделят пред Guardian, че в някои училища е толкова студено, че всички в класната стая са с якета. Другият проблем, който изтъкват, е мухълът, който се появява от температурната амплитуда и влажността на въздуха.

Ако трябва да бъдем конкретни, една учителка, преподаваща в Teesside споделя, че в училищната сграда сякаш е паднала бомба – някой прозорци не могат да се затворят, а други обратното – нямат отваряне.

„Знаете, че студът при прозорци, които не се затварят, е сериозен. Стоим постоянно с якетата и търсим стаи със затворени прозорци. Но това не е единствения проблем. Миналата година училището затвори за една седмица, заради зараза от плъхове.“, споделя учителката.

Тя споделя още, че и се е налагало да оправя и течове в класната стая, защото училището не може да си позволи водопроводчик: „Знам какво е състоянието на училищния бюджет и че сме пред закриване. Затова влизаме в различни роли, само и само да няма съкращения.“

Истината е, че лейбъристите са обещали да отделят средства от бюджета за ремонт на училищата, както и модернизация, но до този момент средствата все още ги няма. Учителите стоят и чакат, децата мръзнат – такива са предизвикателствата пред образователната система в Англия към този момент!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top