fbpx
Начало » Любопитно » „Следваща цел: Марс“ със стипендии за момче и момиче за Space Academy

„Следваща цел: Марс“ със стипендии за момче и момиче за Space Academy

  • bobi
  • 14 мар. 2018
  •  Коментарите са изключени за „Следваща цел: Марс“ със стипендии за момче и момиче за Space Academy

Фондация ELEVATE предоставя стипендии на две български деца за Space Academy в София. Едно момче и едно момиче ще бъдат възнаградени за креативност и талант, както и за изявен интерес към Космоса и Марс. Условията на конкурса са обявени от Space Academy на www.SpaceAcad.com. С тази подкрепа ELEVATE още веднъж демонстрира ангажимента и целите си да вдъхновява и насърчава децата и младежите на България.

Събитието получи и силна подкрепа от страна на Валя Балканска, заслужилата и обичана народна певица, чийто глас се носи в Космоса вече повече от 40 години на Златната плоча на космическите апарати Вояджър 1 и 2. Идеята за плочата е на известния американски астроном Карл Сейгън, като към момента Вояджър 1 и 2 са най-отдалечените обекти от Земята, създавани от хора. Участието на български талант в този проект ни показва, че винаги трябва да се стремим мястото ни да бъде сред най-добрите, достойни да представляват цялото човечество.

Специален гост на „Следваща цел: Марс” ще бъде и Н. Пр. г-жа Берендина Мария тен Тъшър – посланик на Кралство Нидерландия в България. С този акт Посолството засвидетелства подкрепата си за събитието с участието на своя гражданин Бас Лансдорп, основен гост-лектор.

Билети за събитието на 23 март – в мрежата на Eventim; специални категории билети „С приятел“ и „Семеен“

Повече информация за „Следваща цел: Марс“

https://www.facebook.com/events/118140145572005/,

както и на Интернет адрес: http://www.nextgoalmars.com/

Партньори на събитието: Институт за космически изследвания и технологии, БАН;  Българско Астронавтическо Дружество; Катедра Астрономия, СУ „Св. Климент Охридски“; SoftUni; Space Academy; Kids in Tech; Jamba; Open Sofia; Атлантическият Клуб в България; Dutch Chamber of Commerce in Bulgaria; BASSCOM; Starbucks; TaxiMe; Business Park Sofia; British Council Bulgaria и др.

Медийни партньори: NOVA Broadcasting Group; БГ Наука; БНР; FM+; БТА

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top