fbpx
Начало » Любопитно » Невена Пейкова: Майка ми ме насочи към музиката

Невена Пейкова: Майка ми ме насочи към музиката

  • bobi
  • 30 мар. 2018
  •  Коментарите са изключени за Невена Пейкова: Майка ми ме насочи към музиката

Невена Пейкова е една от най-популярните и харесвани млади български изпълнители. Звездата й изгря от формата Х фактор, където стигна до финал. Певицата не спира да радва феновете си с хитове. Ето какво сподели пред нашия екип в навечерието на празниците.

Спомняш ли си първият път, в който запя? Коя песен и как се случи?

Спомням си го, разбира се, но доста бегло. В първи клас майка ми ме записа във вокална група и до 5 клас пеех там. Впоследствие преподавателката реши, че може да се занимава с мен и индивидуално. Първата песен, която изпях, беше „Обещай ми любов“. Явих се на първия си конкурс по пеене с нея и бях много забавна, с една червена рокличка, танцуваща, въобще – щуро дете.

Доколко е важно да се ориентираш от дете с какво ще се занимаваш? Кога започна уроци?

Смятам, че при всеки е различно. Според мен е до усещане, някои намират това, в което са добри, в ранна детска възраст благодарение на родителите си, други откриват нещото, което ги влече, в гимназията, трети пък 12 години учат едно и накрая избират съвсем различна посока. Така че не е задължително хобито ти от детството да се превърне в професия, даже е рядко срещано. Затова съм благодарна и щастлива, че при мен се получи именно така.

Родителите ти подкрепиха ли те?

Да, както споделих, майка ми ме подтикна да се занимавам с музика, баща ми и брат ми винаги са били неотлъчно до мен. Тримата са моята опора, най-голяма подкрепа, но са и доста критични, когато е нужно.

Кариерата ти тръгна от X фактор. Какво беше за теб това предаване?

Тази няколкомесечна магия е най-доброто училище за един прохождащ, отворен към всякакви приключения артист, търсещ поле за изява. X Фактор ме научи на много неща, които днес са ми адски полезни – дисциплина, отговорност, трудолюбие, любов и уважение към хората, които работят за теб.  И тук е моментът да благодаря на хората, които стоят зад гърба ми от няколко години и правим заедно крачките напред – Станислава Армутлиева и целият екип на Virginia Records. Love U, guys!

Кои са твоите примери в музиката? На кого се възхищаваш и защо?

За никого не е тайна, че моят идол в музиката е Бионсе. Защо? Мисля, че ако си пуснете нейно парче и я видите какво прави на сцената, ще си обясните защо. Тя е артист, на когото искам да приличам поне мъничко.

Има ли го страха в теб, че „Музикант къща не храни“?

О храни, храни…Аз съм безкрайно щастлива, че това е моят път и не ме е страх от нищо. А и смятам, че музиката е сила, която те изпраща в толкова цветни състояния и светове, че би могъл и без пари да си щастлив, ако я носиш у себе си.

Последната ти песен е „Трябваш ми спешно“. За какво се разказва в нея?

Много, много съм горда с този проект. Написахме го заедно с Борислав Тонев и Преслав Бориславов, а по текста и аранжимента работиха и Ралица Станева и Панчо Карамански – все млади и супер талантливи същества. Режисьор на видеото е Люси Иларионов, а хореграфията на Милен Данков – най-добрите! „Трябваш ми спешно“ е с лятно звучене на тропик хаус и в тези студени дни може и да ви пренесе някъде, където много ви се иска да бъдете, така че още сега си я пуснете 🙂 В песента се  разказва за една любов, която е на ръба да угасне, но всеки път щом опиташ, тя те дърпа отново и отново и не можеш да я пуснеш. Но нали любовта е такава, необяснима.

Много младежи искат да се занимават с музика. Какъв е твоят съвет към тях?

Може би бих им пожелала да бъдат добри, да вярват в магията на музиката и да я създават, да вярват в себе си, да не спират да преследват мечтите си, а когато ги постигнат – да си изберат нови. 🙂

Можеш ли да завършиш с любима фраза от любима твоя песен?

„I was here, I lived, I loved, I was here

I did, I’ve done, everything that I wanted and

it was more than I thought it would be

I will leave my mark so everyone will know

I was here…“

Откъс от “I Was Here” на Beyonce

Интервю на Борислав Борисов – Bobby

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top