fbpx
Начало » България » Най-честите въпроси, които българите питат Google

Най-честите въпроси, които българите питат Google

  • bobi
  • 05 сеп. 2017
  •  Коментарите са изключени за Най-честите въпроси, които българите питат Google

Днес все повече хора разчитат на интернет, за да се информират за всичко. Глобалната мрежа има информация за всичко – от последните политически събития, до отговори на важни въпроси като „Как да ремонтирам тоалетната си“. Търсачката на Google е най-честият помощник в намирането на отговори на тези въпроси. Сега тя има нова класация, която показва в детайли какви съвети и въпроси най-често задават потребителите.

Един от най-честите въпроси е „how to fix…“ или „как да поправя…“ Конкретно българските потребители най-често питат Google как да поправят врата, а на второ място е как да поправят прозорец. На трето място е питането как да се поправи стена. Това са най-честите питания и на потребителите на световно ниво. С изключение на ремонтите на стени, българите питат за другите два ремонта повече от средното за света.

Българските потребители по-често питат и как се ремонтира хладилник, крушка. За сметка на това те по-рядко питат как се ремонтира мивка, пералня, тоалетна.

Инженерите на Google са анализирали и топ 100 на всички въпроси тип „как да…“ на глобално ниво. Едно от заключенията на инженерите е, че хората са станали толкова зависими от технологиите, че често питат доста основни неща като как да сварят яйце например. От друга страна обаче, може голяма част от тези въпроси да се задават от най-младите потребители, които не са били научени.

Това донякъде се потвърждава и от други въпроси, особено в сферата на любовта. Там най-често задаваният въпрос е „Как се целува“, следван от „Как се забременява“ и множество въпроси тип „как да разбера дали той/тя ме харесва“ и др.

Често задавани въпроси са и „Как се изкарват пари“, „Как се пише мотивационно писмо“, „Как се започва бизнес“, „как се пише CV“ и др.

Един от най-популярните практични въпроси е как се връзва вратовръзка. Очаквано, въпросите от типа как се отслабва и постига хубаво тяло също са популярни. Но потребителите често търсят и други съвети за по-здравословен живот като как да заспиват по-бързо, как да намалят кръвното налягане, как да спрат да хъркат и др.

Google открива и времева зависимост за някои търсения. Въпросите как се готви нещо следват сезоните, в които определени ястия са най-популярни. Същото е и с въпросите за отслабвания, те са най-много винаги около Коледа и Нова година. Очаквано, въпросът „как да поканя дама/кавалер на бала“ също има най-голяма популярност през пролетта.

Източник: www.vesti.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top