fbpx
Начало » Любопитно » Най-безопасните държави в света

Най-безопасните държави в света

  • bobi
  • 11 юли 2022
  •  Коментарите са изключени за Най-безопасните държави в света

Мислите да пътувате или да се преместите в друга държава? Страхотно е да си на ръба на ново приключение, но безопасността и сигурността също са важни, когато мислиш да посетиш или да се преместиш в чужбина. Безопасността придоби особено значение в ерата на COVID-19. А цифровата сигурност сега е още по-висок приоритет, тъй като работата и търговията се по-често са онлайн.

Исландия

Според Global Peace Index Исландия е най-безопасната страна в света за 13-та поредна година. Исландия има много ниско ниво на престъпност, дължащо се на високия стандарт на живот, малкото население, високото ниво на доверие във високообразованите полицейски сили и липсата на напрежение между социално и икономическо класове. Исландия също има действащи закони, които гарантират равенство, като религиозна свобода и равно заплащане за мъжете и жените.

Нова Зеландия

В Нова Зеландия има много ниско ниво на престъпност, особено престъпления с насилие. Кражбите обаче са сравнително често срещано явление, особено сред туристите. В Нова Зеландия няма смъртоносни животни, за разлика от нейната съседка надолу, Австралия. Новозеландците като цяло са свободомислещи и имат действащи закони, които предотвратяват злоупотребата с нечия свобода на словото или изразяването. Полицията в Нова Зеландия също не носи лично огнестрелно оръжие.

Португалия

Португалия идва на трето място в класацията на най-миролюбивите страни. За разлика от Исландия и Нова Зеландия, Португалия има въоръжена полиция; въпреки това изглежда, че засиленото полицейско присъствие е довело до намаляване на престъпността в страната. Благодарение на икономическия подем през последните години безработицата спадна от над 17% до под 7% и е класирана като най-добрата страна за пенсиониране през 2020 г.

Австрия

Австрия е четвъртата най-безопасна страна в света. Поради политическата нестабилност в страната социалните вълнения се увеличиха. В противен случай Австрия е много безопасна страна за посещение. Сериозните престъпления са необичайни, въпреки че хората трябва да са наясно с джебчиите и крадците на чанти. Освен това Австрия е пощадена от всякакви големи терористични актове.

Дания

Дания е една от най-безопасните и щастливи страни в света. Тя е една от малкото страни, в които хората споделят, че се чувстват в безопасност по всяко време на деня и нощта. Дания има високо ниво на равенство и силно чувство за обща отговорност за социалното благополучие. Дания също е социална държава, благодарение на което всеки има достъп до нещата, които му помагат да живее комфортно. Корупцията в бизнеса и политиката е рядкост.

Сингапур

Сингапур има едно от най-ниските нива на престъпност в света, което се дължи на тежките наказания, които се издават дори за малки престъпления. Правителството и полицията строго контролират огнестрелните и другите видове оръжия, така че престъпленията с насилие и конфронтация са рядкост в Сингапур. Сингапур се класира на първо място за сигурност на инфраструктурата и лична сигурност, второ за цифрова сигурност и осмо за здравна сигурност.

Ние класирахме държавите по показатели като лична и здравна сигурност, инфраструктура и безопасност на околната среда, както и цифрова сигурност. От ниска престъпност до процъфтяващи бизнес култури, това са шестте най-безопасни държави в света днес!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top