fbpx
Начало » Любопитно » Много родители не разбират как да предизвикват децата си, смята майката на Григор Димитров

Много родители не разбират как да предизвикват децата си, смята майката на Григор Димитров

  • bobi
  • 23 ное. 2017
  •  Коментарите са изключени за Много родители не разбират как да предизвикват децата си, смята майката на Григор Димитров

Част от родителите имат прекалено големи амбиции към децата си. Това каза майката на Григор Димитров – Мария Димитрова, в интервю за „Дневник“ малко преди синът ѝ да спечели най-голямата титла в кариерата си – тази от финалите на АТП в Лондон.

„Родителите не разбират същността и ролята на това как да се държат, как да излъчват умереност и спокойствие пред децата, по какъв начин да ги предизвикват, какви думи са подходящи за детето, как да ги мотивират“, смята Димитрова.

Според нея в ранна детска възраст (5-6 години) преживяването трябва да се поднесе на децата като приказка, за да привлече интереса им.

Тя разказва, че никога не е имала амбиции за това в каква насока да се развие Григор Димитров. „Просто го питах какъв иска да стане и той каза, че иска да е тенисист. Играех с него, тичах с него, защото ми харесваше това, което прави. Такова беше моето усещане. А и моята работа – като учител по физическо, е да провокирам децата да развиват качествата си. Беше голямо забавление.“

Източник: http://www.dnevnik.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top