fbpx
Начало » Бакалавър » Млади студенти превърнаха пандемията в печеливш бизнес

Млади студенти превърнаха пандемията в печеливш бизнес

  • bobi
  • 07 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Млади студенти превърнаха пандемията в печеливш бизнес

Трима студенти във Великобритания успяха да създадат печеливш бизнес по време на пандемията.

Приятелите Джошуя, Сони и Кийрън – и тримата на 22 години – тепърва завършили университет осъзнават, че пазарът на труда ще е изключително труден за новозавършили студенти, тъй като въздействието на коронавируса свива работните позиции и намалява финансите на фирмите. Това ги кара да вземат нещата в свои ръце.

Историята започва с едно училищно приятелство между Джошуа и Сони. Те успяват да влязат и двамата в университета в Бирмингам. Там студентите срещат Сони, който учи в Бристол, но посещава лекции и в техния университет. Излизайки заедно и коментирайки живота, тримата младежи се изправят пред истината – скоро завършат и трябва да намерят работа.

Проблемът е, че пандемията от Covid-19 идва и техните планове пропадат. Виждат, че възможностите за стажове и обучения са изключително малко, а интервюта за нови работни места почти няма. Дори напротив – хората биват уволнявани, заради свиването на бюджетите на много фирми.

Така, тримата приятели решават да създат компания, която да обединява опита и способностите им. Джошуа и Сони, като колеги в университета, изучават здравословното хранене, а Кийрън пише проект за предимствата на работното място, колективния дух и размяната на емоции и подаръци.

На практиката двете неща нямат нищо общо, но не точно… Защото се появава компания Snackness, която предоставя кутии за здравословни закуски на бизнеса за служители, които работят у дома.

Кутията е специално разработена и съдържа висококачествени здравословни закуски, които може да намерите единствено в магазин за био храна.

Екипът се свързва с производители и договаря по-ниски за тях цени, за да могат да имат и печалба.

Цяла пролет тримата приятели създават дизайна на кутийти, измислят каква точно да бъде здравословната храна и правят опити да предложат идеята си на фирми, които се грижат за служителите си.

Началото е трудно. Когато стартират през юли успяват  да продадат само пет кутии. Но ентусиазмът им не спира и през август продават 100 кутии. Виждайки, че бизнеса ще тръгне, те не се отказват и септември успяват да продадат почти 1000 кутии с оборот над 9000 британски лири.

Първоначално студентите опаковат сами в гаража на Сони. Но вече нещата са различни. Дори са наели първия си служител, който да опакова вместо тях.

Според Джошуа, Сони и Кийрън бизнесът никога не им е бил приоритет. Просто са решили да изкарат допълнително пари, докато икономиката възвърне темпа си и да се освободят работни позиции. Но сега нещата се променят. Имат голям ръст на печалбата и виждат в Snackness перспектива за развитие на компанията.

Съветът на младите предприемачи е човек да прави всеки ден по една малка крачка към бизнес идеята, за която мечтае. Така тя ще става все по-реална с всеки изминал ден. И най-важното – не се страхувайте да опитвате и да се свързвате с хора. Никога не знаете кой ще откликне на предложението ви!

Източник: https://www.bbc.com/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top