fbpx
Начало » Любопитно » Конкурс „Безопасност на децата в дигитална среда“

Конкурс „Безопасност на децата в дигитална среда“

Конкурс „Безопасност на децата в дигитална среда“, насочен за деца и младежи, се организира от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

 

Надпреварата цели да стимулира детското участие и да се реализират идеи, създадени от деца за деца. Става дума за мобилни приложения с цел „Защита правата на децата в дигиталната ера и превенция на рисковете в мрежата“.

Очаква се участниците да подадат идейни предложения за софтуер , които да са подходящи за  iOS, Android и Windows Phone.

Младежите могат да се включат с

  • Инструмент – приложение;
  • Образователно приложение;
  • Специфично приложение;
  • Комуникационно приложение;
  • Игра.

 

Конкурсът е отворен за всички под 18 години.

Как да участвате?

 

Желаещите да се включат следва да изпратят идейно предложение в текстов файл, в който да опишат идеята и целта на приложението, както и какви резултати очакват да постигнат.

Краен срок за изпращане на идеите за мобилни приложения е 1.09.2018 г. на e-mail: sacp@sacp.government.bg с тема „За конкурс „Безопасност в дигитална среда“.

Най-добрите подадени предложения ще бъдат реализирани до 15 януари 2019 г. ДАЗД очаква  заявки от екипи от деца и младежи със софтуерни умения, които ще бъдат подкрепени от професионалисти.

За най-добрите са предвидени награди – мобилни устройства.

Обявяването на победителите от втората фаза ще се състои по време на отбелязването на Международния ден за безопасен интернет през 2019 г.

 

Източник: eSkills For Future

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top