fbpx
Начало » Любопитно » Колко богат е собственикът на фейсбук – Марк Зукърбърг?

Колко богат е собственикът на фейсбук – Марк Зукърбърг?

  • bobi
  • 25 февр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Колко богат е собственикът на фейсбук – Марк Зукърбърг?

През последните няколко месеца акциите на Facebook понесоха сериозен удар, който засегна и богатството на основателя на мрежата Марк Зукърбърг. Според Салвадор Родригез от CNBC те са поевтинели с 9% през четвъртото тримесечие на 2019 година.

В същото време нетното богатство на младия милиардер възлиза на 82,9 милиарда долара. Въпреки че е един от най-заможните хора в света Марк Зукърбърг няма особен апетит към разточителния начин на живот. Той обаче разполага с впечатляващо портфолио имоти.

Business Insider обръщат малко повече внимание на тази тема като посочват няколко впечатляващи факта за това колко точно богат е основателят на Facebook.

1. Марк Зугърбърг е толкова богат, че взема заплата от едва 1 долар годишно. И не са му нужни повече. Допреди 2013 година той е имал годишно възнаграждение от 770 000 долара плюс бонуси.

2. Всяка година след дебюта на компанията на фондовия пазар през 2012 година неговото богаство се е увеличавало със средно 9 милиарда долара на година.

3. 2019-а обаче се оказа тежка за него. И през изминалите 12 месеца нетното му богатство се е свило с близо 9 милиарда долара. Въпреки това той остава в топ 10 на най-заможните хора.

4. През 2018 година Марк Зукърбърг е печелил по грубо 1,7 милиона долара на час. Общо годишните му приходи възлизат на грубо 15 милиарда долара.

5. На основателя на Facebook са му нужни по-малко от час и половина, за да спечели повече отколкото средният американец с бакалавърска степен печели през целия си живот. Или точно 2,2 милиона долара, според изчисленията на Social Security Administration.

6. За по-малко от две минути той прави толкова, колкото средният американски работник на пълен работен ден на година – 48 328 долара.

7. Като дял от средния доход на домакинство, за средното американско семейство харченето на 1 долар е колкото Марк Зукърбърг да изхарчи близо 850 000 долара.

8. Нетното богатство на Марк Зукърбърг е по-голямо от брутния вътрешен продукт (БВП) на Йордания, Никарагуа и Барбадос взети заедно.

9. Ако той даде на всеки един човек на земята по 100 долара, неговото нетно състояние ще остане на ниво от 82,6 милиарда долара.

Източник: https://money.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top