Начало » Любопитно » Кая – варненката в 7-я сезон на „Игра на тронове“

Кая – варненката в 7-я сезон на „Игра на тронове“

  • bobi
  • 14 сеп. 2018
  •  Коментарите са изключени за Кая – варненката в 7-я сезон на „Игра на тронове“

Варненка e част от екипа, удостоен с награда  ЕММИ за визуалните ефекти в последния засега седми сезон на култовия сериал „Игра на тронове“.

На церемонията в Лос Анджелис в събота родената във Варна Кая Жабар беше заедно с колегите си от студиото за визуализации The Third Floor . Тя е дигитален художник, а в  последните 4 серии на 8-и сезон е „motion control supervisor“, става ясно от професионалния й профил в imdb.com. През 2015-a екипът на Кая печели в същата категория – „Outstanding Special Visual Effects“.

С диплома по 3D дигитална анимация от университета Хартфордшър в Англия, Жабар е работила в най-хитовите продукции в последните години, като ,,Доктор Стрейндж”, ,,Лигата на справедливостта”, най-новия филм от поредицата Междузвездни войни, както и най-гледания сериал на HBO – ,,Игра на тронове”, който тя определя за връх на своята кариера дотук.

С епизода ,,Отвъд стената”, за който е награден екипът с участие на варненката, сериалът надмина конкуренцията, благодарение на завладяващите кадри, които приковават интереса на публиката, и спечели своята шеста поредна награда в категорията.

„Огромни поздравления на екипа за още една много заслужена победа. Беше удоволствие и привилегия да допринеса към това Херкулесово усилие“, написа в профила си в Linked in Кая.

Източник: http://bnr.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top