fbpx
Начало » Любопитно » Как да си приготвим у дома картофки като от McDonald’s

Как да си приготвим у дома картофки като от McDonald’s

  • bobi
  • 06 апр. 2022
  •  Коментарите са изключени за Как да си приготвим у дома картофки като от McDonald’s

Все си повтаряме колко са вредни сандвичите и картофките във веригите за бързо хранене, и все натам ни влече. А дали не можем да имаме и алтернативно решение на този малък човешки проблем…

Австралийският готвач Роб Никсън има свое онлайн предаване в YouTube – Nicko’s Kitchen, което има повече от 1.2 милиона последователи. И сега този добър човек и професионалист иска да ни покаже как да си приготвим любимите храни у дома.

Популярността на шеф Никсън и на предаването му идва именно от поредицата с видеа, в които сравнява продукти от вериги за бързо хранене с приготвените от него домашни варианти. На всичкото отгоре, той и ни показва как да си ги направим – лесно и вкусно.

За да направим картофки точно като от McDonald’s, трябва да ги нарежем и да ги оставим в студена вода за 10 минути. След това ги потапяме в топла вода, в която предварително сме разтворили 1 супена лъжица царевичен сироп. Оставяме още 10 минути, изваждаме, отцеждаме и оставяме в хладилника за 30 минути. След това Никсън ги пържи два пъти за по четири минути в нагорещено олио.

Готвачът разкрива и как точно да приготвим емблематичния Bic Mac, и най-вече специалния му сос. Успява да ни откаже да си поръчваме и KFC или пък пица от някоя от популярните вериги, а вместо това просто да ги я приготвим по същия начин у дома.

Тези рецепти може да не са от най-здравословните, но със сигурност е по-добре да хапнем картофки, пържени у дома, отколкото да си ги купим. А ако този тип хранене не ни е по вкуса, шеф Никсън ни предлага и разнообразие от бързи и лесни предложения, с които със сигурност няма да останем гладни.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top