fbpx
Начало » Любопитно » За Приятелите с главно „П“ – Нека ги пазим и закриляме!

За Приятелите с главно „П“ – Нека ги пазим и закриляме!

  • bobi
  • 29 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за За Приятелите с главно „П“ – Нека ги пазим и закриляме!
Странно нещо е приятелството. Може да си мислиш, че го има, но в същия момент да е толкова далеч от теб и да няма как да разбереш, че не го притежаваш. „Притежавам“ е много силна дума, защото никой никого и нищо не притежава, но за по-голяма изразителност нека я използваме в днешния контекст.
Най-вероятно през вашия жизнен път сте имали много познати и малко приятели. Тъжно но най-често неоспорим факт. Нека обаче си спомним за една популярна мисъл, а именно че ако имаш много приятели, то всъщност нямаш никого.
Един от най-често срещаните проблеми е, че много хора използват думата „приятел“ погрешно. На своите познати казват приятели, а когато се скарат с истинските им приятели ги наричат добри познати и се подминават, ако са скарани. Странно нещо е света. Понякога е толкова необясним.
Спомняте ли си, когато бяхте малки и си играехте с децата на двора или пред блоковото пространство? Не знам дали сте били приятели, но най-вероятно все още помните хората и предполагам дори случайно се засичате някъде. Явно обаче не сте били приятели, щом не поддържате отношения с тях вече.
Най-големите приятелства се оформят през училищните години, когато и самите ние се оформяме като личности. Много хора са споделяли, че именно тогава са срещнали най-близките си хора в живота и са убедени, че ще бъдат вечни. Поне ще направят всичко възможно да опазят това ценно приятелство.
За съжаление обаче нищо не е само един цвят. Спомнете си и колко пъти сте били наранявани от най-близките си хора (приятели). Пример за всички наранявания е някой да ти се кълне във вярност, вечна дружба и в същия момент да ти забие нож в гърба. После да му простиш, после пак да ти забие и така до един момент, когато си казваш: „Стига, изхвърлям те от живота си.“ Сигурен съм, че голяма част от вас сте преживели това.
С течение на времето всички тези познати изчезват – наричат се преходни хора – и след години остават 2-3-4 човека най-много, с които сме били заедно през годините. Другите хора идват, оставят отпечатък върху живота ни, и си заминават. Въпреки този отпечатък, са преходни, защото всичко което идва, за да си отиде, може да се нарече преходно.
Изводът от всичко това е, че най-добрите приятели остават въпреки времето и трудностите. А най-често това е и нашата половинка. Човекът, който обичаме, и който ни обича. Защото една добра връзка без приятелство не върви. С течение на времето толкова опознаваме човека до нас, че започваме да му се доверяваме изцяло, както и той на нас и така започва една истинска връзка, подчинена освен на любов, но и на приятелство. Тази комбинация е градивна за 1 връзка. Така че бъдете приятели с половинките си и няма да съжалявате за нищо.
Тук вече е мястото да напомним да ценим хората до нас и да не ги нараняване. Пазете техните интереси, дори да не съвпадат с вашите, защото често заради нашите интереси, губим приятелите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top