fbpx
Начало » Любопитно » Децата в Италия се връщат на училище чак септември!

Децата в Италия се връщат на училище чак септември!

  • bobi
  • 09 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Децата в Италия се връщат на училище чак септември!

Италианското правителство взе решение какво ще се случва с учениците във връзка с коронавируса и това че всички училища са затворени, а Италия е една от най-заразените страни.

Официалното изявление на правителството е, че учениците ще се върнат в училище чак септември месец, като всеки един от тях ще премине без проблем в по-горен клас. Матурите пък няма да включват два изпита, а само един и ще бъде онлайн.

По отношение на студентите, Италия реши, че и те ще се върнат наесен. Изпитната лятна сесия ще се проведе онлайн, както и всички изпити до нея.

Правителството на Джузепе Конти прави всекидневни анализи на опасността от заразяване с коронавирус и експертите смятат, че пикът вече е преборен и мерките малко по малко ще бъдат намалявани. Първата стъпка е след Великден промишленото производство на страната ще бъде отново рестартирано при спазвване на всички разпоредби на санитарните власти за предпазване от вируса. По сметка на правителството около 71 хил. предприятия ще започнат работа, защото това е жизнено важно за Италия и за изхранването на нейните жители.

Планът е и много от фирмите да започнат работа след 4 май, като се спазват основните изисквания за борба срещу коронавируса – голямо разстояние между работниците и служителите, недопускане на събирането на много хора на едно място, задължително носене на предпазни маски, постоянен контрол на здравословното състояние на личния състав и т.н.

От 4-ти май ще бъдат отворени и магазини, бутици за облекла, обувки, козметика, като в началото ще се допуска само по един клиент. Останалите ще изчакват реда си отвън, както е пред супермаркетите. За МОЛ-овете все още не е ясно при какви условия ще бъдат отворени и тепърва ще се уточнява.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top