fbpx
Начало » Любопитно » В света на иновациите – от Силиконовата долина до Шанхай

В света на иновациите – от Силиконовата долина до Шанхай

  • netpro
  • 02 февр. 2016
  •  Коментарите са изключени за В света на иновациите – от Силиконовата долина до Шанхай
Wien Campus WU

Различават ли се начините, по които хората се справят с управлението на иновациите според това къде живеят? Какви ефекти има съответната икономическа и културна среда върху бъдещото развитие? Защо определени фактори имат по-благоприятно влияние върху потенциала за иновации на даден бизнес в някои региони, докато в други, тяхното влияние е по-скоро отрицателно?

Новата сертификационна програма Global Innovation Expert ще ви даде нужните отговори. С тридневен престой съответно в Шанхай, Виена и Сан Франциско, участниците в програмата ще могат да научат всичко необходимо за особеностите на местната култура на иновации под ръководството на водещи експерти. Освен това, те ще могат да развият разбирането си за най-добрите практики в сферата, като работят върху конкретни примери съвместно с професионалисти от цял свят. Програмата Global Innovation Expert ще стартира официално през октомври 2016 г.

Програмата Global Innovation Expert е разработена през последните няколко години съвместно с признати експерти в сферата на иновациите от Азия, Европа и САЩ, и е създадена да определи нови тенденции на пазара за глобални иновации. Ръководител на програмата е д-р Лудовит Гарзик, основател на Innovation Orbit и управляващ директор на Австрийския съвет за изследвания и развитие в сферата на технологиите. Global Innovation Expert ще се предлага от WU Executive Academy в партньорство с Училището по мениджмънт към Университета в Шанхай.

Деканът на WU Executive Academy, проф. Барбара Щьотингер, е убедена в предимствата на програмата: „Иновациите са ключът към успеха – това се отнася както до иновациите в бизнеса, технологиите и проучванията, така и до иновациите от гледна точка на съдържание. Ако искате да бъдете успешни на международно ниво, трябва да познавате правилата на играта в сферата на иновациите. Програмата Global Innovation Expert предоставя на студентите необходимите експертни знания в областта, както и местно ноу-хау, чрез което да се справят с предизвикателствата.“

Десет дни, три континента

 „Global Innovation Expert е единствената по рода си програма в света. Тя предоставя нужните инструменти и умения на бизнес лидерите, чрез които да разбират по-добре различията в иновациите по света, дава им възможност да управляват бизнесите си по-ефективно и предлага отлична възможност за изграждане на отлична мрежа от контакти“, казва д-р Лудовит Гарзик.

В рамките само на 10 дни, студентите ще развият цялостно разбиране за специфичните разлики между културата на иновации в Азия, Европа и САЩ. Под ръководството на експерти от бизнеси като Flextronics, Alibaba и Huawei, студентите ще изучават актуални теми в сферата на глобалното управление на иновациите – например индустрия 4.0, иновационни екосистеми, глобална верига от иновации или инвестиционни стратегии.

Проф. Николаус Франке, ръководител на Института по предприемачество и иновации към WU Виена, и един от лекторите на модула от програмата, който се провежда във Виена, акцентира върху особеностите на програмата: „Global Innovation Expert ще предложи уникално изживяване. Водещи академици от Университета в Шанхай, WU Виена, Бизнес училището в Копенхаген и Изследователския институт в Станфорд ще предоставят на участниците най-новите знания в областта на иновациите, а всепризнати експерти от Силиконовата долина ще споделят най-добрите практики с тях – така че кой приема предизвикателството да се срещне с бъдещето още днес? Опитът и контактите, които програмата ще ви осигури със сигурност са дългосрочна инвестиция, която си заслужава.“

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top