fbpx
Начало » Любопитно » Вижте колко струва къщата на дядо Коледа в Лапландия

Вижте колко струва къщата на дядо Коледа в Лапландия

  • bobi
  • 19 дек. 2022
  •  Коментарите са изключени за Вижте колко струва къщата на дядо Коледа в Лапландия

Според легендата Дядо Коледа живее в Лапландия (или на Северния полюс). Тук сезоните имат свой собствен ритъм, дните и нощите са по 24 часа, където сиянието е приказно и озарява небето поне 200 пъти в годината.

Да, тук е дома на Дядо Коледа на едно приказно място. Тук се срещат свободни разхождащи се елени.  Ежегодно се получават стотици хиляди писма адресирани до Дядо Коледа. които живее в планината Корвантунтури.

Лапландия е разположена отвън Полярния кръг на историческо-географска област в Северна Европа. Днес областта е разположена между Норвегия, Швеция, Финландия и Русия. Площта на Лапландия е около 390 000 кв. км., а населението е около 2 милиона души.

Жилището на белобрадия старец е построено през 1822 г. като място от приказките, но е ремонтирано през 2013 г. Жилището е с площ 232 кв. м., като е върху парцел от 84 декара.

В тази площ са включени работилницата за играчки, яслите на северните елени, облицованата с речни камъни камина и гаражът за паркиране на шейната.

Компанията Zillow за недвижими имоти  е изчислила колко струва къщата на Дядо Коледа и нейната стойност на имота е 656 957 долара, или 3 228 долара месечно за наем.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top