fbpx
Начало » България » Българска компания помага на пътници в спорове с авиокомпаниите

Българска компания помага на пътници в спорове с авиокомпаниите

  • netpro
  • 08 дек. 2015
  •  Коментарите са изключени за Българска компания помага на пътници в спорове с авиокомпаниите
airplane

ClaimCompass, базирана в София, България – печели битка след битка срещу авиокомпании, които отказват да платят заслуженото обезщетение на своите пътници при отказан достъп до борда, закъснял или отменен полет. ClaimCompass започва работа преди малко повече от месец, но вече може да се похвали с десетки клиенти и първите си спечелени обезщетения в размер на 250 – 600 евро на клиент. Фирмата работи на база на Европейски Регламент 261/2004, според който самолетните пътници в Европа могат да потърсят правата си след неприятното преживяване на объркал се полет по вина на авиокомпанията. 

“Всеки пътник трябва да знае за правата си и да не се отказва да получи заслуженото си обезщетение”, казва Татяна Миткова, основател и управител на ClaimCompass. “За съжаление, авиокомпаниите не винаги уважават правата на пътниците и не ги информират за потенциалната възможност за обезщетение. В Европейския съюз има над 8 милиона случаи на отменени и закъснели полети на година, а само няколко стотии хиляди пътници получават полагащото им се парично обезщетение. Ние от ClaimCompass искаме да променим това и да помогнем на повече самолетни пътници да се преборят за обезщетенията си.”

Иновативният автоматизиран процес зад технологията на ClaimCompass позволява на фирмата да приема и обработва стотици искове:

●     Като посети сайта, всеки потребител може да провери шансовете си за обезщетение и неговия размер във формата “Калкулатор на обезщетение”.

●     След като сподели цялата информация за своя казус, клиентът получава потвърждение от ClaimCompass.

●     Фирмата започва преговори с авиокомпанията, оперирала полета, и при нужда стига до съдебен процес, за да се пребори за обезщетението. Клиентът не губи повече време и усилия, а просто чака да получи въпросната сума на банковата си сметка, след като усилията на ClaimCompass са били успешни. Освен това, клиентът не трябва да заплаща за услугите на фирмата в началото – само, ако обезщетението е осигурено успешно, ClaimCompass задържа комисиона от сумата.

С екип, намиращ се в четири часови зони, стрелката на компаса на ClaimCompass никога не спира да се върти. Фирмата е започнала работа с клиенти на български, английски, руски и турски, като планира скоро да оперира и на румънския и гръцкия пазар.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top