fbpx
Начало » Любопитно » Българин спечели фотоконкурса на National Geographic!

Българин спечели фотоконкурса на National Geographic!

Ясен Тодоров спечели годишния конкурс National Geographic Photo Contest 2018 с кадъра си „Unreal“.

 

Професор Ясен Тодоров преподава музика в университет в Сан Франциско, а също така е и цигулар, фотограф и пилот на самолет. Снимката си „Unreal“ българинът заснема със собствения си самолет 1976 Piper Warrior през май месец тази година.

Кадърът ни пренася над автомобилно гробище на „Фолксваген“, разположено в пустинята Мохаве, Калифорния, точно до логистичното летище. Хиляди изтеглени автомобили на „Фолксваген“ са изоставени в пустинята, след като е било установено, че някои модели, произведени между 2009 и 2015 година, не отговарят на изискванията за вредните емисии, посочени от Американската агенция за опазване на околната среда.

Логистичното летище на Южна Калифорния, познато като Victorville Airport, е известно като място за съхранение на „пенсионираните“ самолети, но се използва като място за скрап. През 2015 година се появява новината, че „Фолксваген“ са излъгали за данните на вредните емисии на своите автомобили и по-големият участък от земята в непосредствена близост до летището станал гробището за превозните им средства.

Относно тази човешка намеса върху красотата на природата Ясен Тодоров споделя:

„Заснемайки подобни сцени, аз се надявам, че всички ще станат по-съзнателни и по-внимателни към нашата красива планета.“

 

Кадърът на българина печели измежду 10 000 снимки в три основни категории – Места, Дива природа и Хора. Въпреки че е на първо място в своята категория, снимката на Ясен Тодоров е отличена и измежду общо трите най-добри за голямата награда. Тодоров получи 5000 долара и публикуване на снимката му в Instagram профила на National Geographic natgeoyourshot.

Източник: http://uspelite.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top