fbpx
Начало » Любопитно » Без плюшени играчки в детските градини

Без плюшени играчки в детските градини

  • bobi
  • 11 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Без плюшени играчки в детските градини

Плюшените играчки в детската градина са забранени. Това гласят насоките на образователното министерство за работата на забавачките в условията на пандемия.

Играчките, които не могат да се дезинфекцират, се опаковат и се прибират. Подобни бяха и препоръките на здравно министерство при отварянето на детските градини през юни.

И сега при хубаво време приемът на хлапетата ще става в двора на градината. Между семействата, които оставят децата си, трябва да има 2 метра дистанция. Хлапетата ще прекарват повече време на открито. По възможност образователното министерство препоръчва да не се ползва градски транспорт за придвижване на детето до детската градина и обратно. Ще се разширят интервалите от часове за водене на малчуганите до детската градина, за да се предотврати струпване. Родителите ще трябва да носят маска, когато оставят детето си, което ще играе само с връстниците си от своята група. Не бива да се допуска смесване на деца и възпитатели от различни групи, за да може при заразяване с коронавирус да се карантинира само една, а не цялата градина.

Ако се наложи затваряне обаче, дистанционно обучение ще имат хлапетата от задължителната предучилищна, като те могат да са пред екран до 30 минути дневно. В самостоятелна форма на обучение ще минават деца с различни заболявания. Сред тях са вродени сърдечни аномалии, хронични неврологични и ендокринологични болести, тежка астма.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top