fbpx
Начало » Конкурси и стипендии » Международни награди за завършили британско висше образование

Международни награди за завършили британско висше образование

  • Елвира Юрукова
  • 31 окт. 2018
  •  Коментарите са изключени за Международни награди за завършили британско висше образование

Когато забележителни личности получат образование от световна класа, резултатите остават за цял живот. Международните награди за завършили британско висше образование отличават значими постижения, станали възможни благодарение на придобитите в Обединеното кралство знания.

 

Наградите са в три категории: Професионални постижения, Предприемачество и Социална значимост

 

  • Професионални постижения (Professional Achievement) е категория, в която се отличават хора с впечатляващи лидерски качества и успехи в своята професионална област, които са доказали значението и мащаба на своите постижения, както в сферата си на дейност, така и извън нея.
  • Предприемачество (Entrepreneurial) е категория, в която се отличават хора, които поставят началото на нови инициативи или допринасят с нови идеи, решения или бизнес възможности с висок потенциал.
  • Социална значимост (Social Impact) е за завършилите британско образование, които имат изключителни заслуги за създаването на позитични социални промени или за подобряване живота на други хора.

 

Ако сте учили в британски университет и сте постигнали подобни успехи или познавате такива хора, научете как се кандидатства за наградите от информацията по-долу на тази страница.

 

Защо да участвате?

 

Финалистите ще имат възможност за повече медийни изяви и да споделят своя успех с международни публики. Глобалните победители ще получат международно признание и ще бъдат поканени в Обединеното кралство на събитие за професионално развитие и създаване на контакти. Победители от предишни години ще могат да участват в журито на следващите издания на наградите.

Кой може да участва?

 

ДЪРЖАВА НА КАНДИДАТА

За наградите могат да кандидатстват само завършилите британско висше образование, които в момента живеят извън Обединеното кралство.

БРИТАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

Кандидатите трябва да са учили:

  • в рамките на последните 15 години (т.е. от 2003 г. година насам)
  • в официално признато  британско висше учебно заведение (160 институции) или такова от списъка с Listed bodies  (650 институции)
  • за бакалъврска или по-висока степен (degree level* or above)
  • или в Обединеното кралство за минимум един семестър ИЛИ да са придобили в своята държава британска диплома (a full UK degree level qualification or higher) от признато британско висше учебно заведение.

*Degree level се дефинира като band 9 или по-високо според UK NARIC band framework 

Всички кандидати, които са участвали и в предишни издания на Наградите, освен досегашните победители, могат да кандидатстват отново, ако отговарят на тазгодишните условия за участие.

Кандидатите не могат да са настоящи служители на Британски съвет или Gradcore, както и да са членове на семейството на такива служители.

Критерии за оценка

 

Кандидатите за всички награди ще бъдат оценявани от експертно жури, определено от Британски съвет в държавата или региона, в които участват. Всички кандидатури ще бъдат проверени чрез справка от съответното британско висше учебно заведение. Кандидатите, които отговарят на условията за участие, ще бъдат оценявани според следните 4 критерия:

  1. ПОСТИЖЕНИЕ: Доказателства за измерим ефект, както и неговия мащаб, от работа ви (вдъхновена от британското образование) във вашата професия/общност/общество.
  2. БРИТАНСКИ ПРИНОС: Доказателство как британското ви образование е имало ключово влияние за вашия успех и постигнатия ефект
  3. МЕДИЕН ИНТЕРЕС: До каква степен вашата история би могла да предизвика интереса на местни, регионални или национални медии във вашата държава или по света.
  4. ВЛИЯНИЕ И ВДЪХНОВЕНИЕ: До каква степен вие и вашата история бихте могли на повлияете или вдъхновите следващото поколение от международни студенти във вашата държава да изберат Обединеното кралство за своето висше образование.
  5. КАЧЕСТВО НА ПОДАДЕНИТЕ ДОКУМЕНТИ

 

Срокове

 

Най-добрите тридесет кандидатури от всеки регион ще бъдат излъчени след няколко етапа на оценяване от жури, което ще включва регионални директори на Британски съвет, представители на британски университети и на организациите Universities UK International и Chevening and Commonwealth. Всички те ще дадат оценката си за кандидатурите (които ще им бъдат предоставени анонимно), за да изберат финалните 21 сред тях. Накрая, международните финалисти ще бъдат оценени от нашето международно жури, което ще излъчи по един победител във всяка от категориите (Professional Achievement, Entrepreneurial and Social Impact).

  • 28 October 2018
    Краен срок за всички номинации
  • 11 November 2018
    Крайният срок за кандидатстване изтича в 23.59 ч. (GMT)
  • November & December 2018
    Оценяване на кандидатурите
  • January 2019
    Обявяване на финалистите
  • January to March 2019
    Национални церемонии по награждане (в определени държави)
  • April 2019
    Обявяване на победителите в Global Alumni Awards

 

Победителите ще бъдат обявени на международната церемония, която ще се проведе през април 2019 г.

Крайният срок е до 23.59 ч. (GMT) на 11 ноември 2018 г.  Очакваме вашата история!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top