fbpx
Начало » Магистър » Кандидатстване магистър » Стани Магистър по „Петролно инженерство“ в Техническия университет на о-в Крит!

Стани Магистър по „Петролно инженерство“ в Техническия университет на о-в Крит!

  • Елвира Юрукова
  • 16 юли 2018
  •  Коментарите са изключени за Стани Магистър по „Петролно инженерство“ в Техническия университет на о-в Крит!

Кандидати за стипендия за магистър в една от най-перспективните специалности в енергийния бранш се очакват до края на септември

 

Млад български специалист със завършена степен „бакалавър” или „магистър“ ще получи възможността да продължи обучението си в едно от най-елитните висши училища в Гърция. Магистърска степен по „Петролно инженерство“ в Техническия университет на о-в Крит е програмата, която се предлага на вниманието на завършващите студенти през 2018 г.

Търсим млади специалисти с ясна визия за кариерното си развитие в областта на енергетиката и инженерните науки, поясняват от ЕКО България. Стипендиантската програма е част от кампаниите по корпоративно-социална отговорност на собственика на веригата бензиностанции Hellenic Petroleum Group.

Отговарящите на изискванията кандидати ще получат пълни стипендии за целия едногодишен период на обучение, както и средства за покриване на някои разходи за пребиваването им в Гърция. Желаещите обаче трябва да побързат.

30 септември е крайният срок

 

за подаването на необходимите документи за Магистърска степен по „Петролно инженерство“,  напомят от ЕКО България.  Заявленията се очакват на е-mail L.Vitanova@eko.bg. На него можете да получите и подробности за всички необходими документи.

 

Освен диплома за бакалавър или магистър от подходяща инженерна специалност, желаещите трябва да владеят отлично английски език, на какъвто ще се водят лекциите им.

 

Техническият университет на о-в Крит

 

се намира в един от трите икономически центрове на острова – град Хания. Той е сред топ-класираните висши училища в световен мащаб. През 2017 г. се нарежда сред 200-те най-добри университета по инженерни науки според Академично класиране на световните университети (ARWU), което оценява 1200 висши училища. Инженерните специалности предлагат висококачествено обучение  с иновативни методи, сътрудничество с институции и организации, както и

възможност за участие

в научни разработки

 

Точно те са част от имиджа на университета –  съвременно и прогресиращо място за развитие на специалисти в техническите науки. През годините Техническият университет на остров Крит има непрекъснат и  значителен напредък. Модерните лекционни зали и изследователски съоражения, до които студентите имат достъп, бибилиотеката с най-новите научни публикации и специализирана литература, зоната за отдих, спортните съоръжения, ИТ-секторът и други приспособления  правят

кампуса на университета

един от най-добрите в Гърция

 

Възможността, която Hellenic Petroleum Group и ЕКО България предоставят на студентите е в отговор на повишеното търсене на такива специалисти от бранша, както и на корпоративната отговорност на компанията.

„Инвестираме в младите, защото те са нашето бъдеще“, казва супервайзърът „Маркетинг, комуникации и трейнинг“  на ЕКО България Лидия Витанова. Компанията предлага стипендии в престижните университети за поредна година като устойчива политика за подкрепа на младите специалисти.

Петролното инженерство – сред топ-специалностите

 

Това е сравнително нова, но изключително перспективна специалност. Американско проучване показва, че инженерите са най-добре платените специалисти в света, а първенци са хората, отдали се на петролното инженерство – тяхната средна заплата зад Океана е 136 хил. долара годишно.

Завършилите  специалност „Петролно инженерство“ имат изобилие от възможности за работа на много нива в индустрията –  проучване, сондиране, производство, транспорт, стратегии и управление. Завършил магистър може да работи като резервоарен инженер, сондажен инженер или инженер по производството. Програмата изследва теми като производствени операции, хидравлично разбиване, икономика, процеси за възстановяване на нефт, инженеринг на природен газ и управление на проекти. Такива специалисти се оценяват високо и в регулаторните агенции, които са ангажирани с  надзора и безопасността на служителите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top