fbpx
Начало » Конкурси и стипендии » Стипендии в Италия

Стипендии в Италия

  • bobi
  • 23 ян. 2018
  •  Коментарите са изключени за Стипендии в Италия

В Италия студентите от чужбина са щастливи да получават стипендии за обучение в бакалавърски, магистърски и докторски програми, като в повечето случаи изискванията са същите като тези за самите италиански кандидати. Те са базирани на финансова необходимост и академични заслуги. Съществуват стипендии за международни студенти, предлагани от правителството, както и такива, отпускани от италианските университети.

Държавни стипендии за международни студенти

Италианското правителство отпуска стипендии за студенти от чужбина, които учат в Италия. Стипендиите са за ниво магистър, доктор, както и за различни училища за специализации. Стипендията може да бъде отпусната за 3, 6 или 9 месеца, като пълният й размер обикновено покрива таксата за обучение в един от университетите, участващи в програмата. Изискванията за кандидатстване включват оценки от предишна диплома, както и сертификат за владеене на италиански език ниво B3.

Списъкът на университетите, участващи в програмата, може да видите на официалния сайт: http://www.esteri.it/mae/it/ 

EDISU Piemonte Scholarships

Стипендията е за приети студенти във full-time бакалавърска, магистърска или докторска програма в един от университетите в групата Piedmont – Politecnico of Torino, University of Torino, the University of Eastern Piedmont. Размерът на стипендията зависи от множество фактори, като най-важните, които се взимат предвид, са академичните заслуги на кандидата. Стипендията може да бъде използвана за покриване на таксите за обучение и за разходите по настаняване.

За повече информация и кандидатстване: https://www.edisu.piemonte.it/en/services/scholarships-and-other-grants/scholarship

Bologna University Study Grants

Университетът в Болоня предлага стипендии за международни студенти в ниво бакалавър и магистър. Стипендията се отпуска за една академична година и е в размер на 11,069 евро. Всяка година се раздават 48 такива стипендии, като основно изискване е кандидатът да не е учил в италианска институция досега и да се яви на изпита SAT и/или GRE (за магистърски програми).

За повече информация и кандидатстване: http://www.unibo.it/en/services-and-opportunities/study-grants-and-subsidies/unibo-actions-1-2-study-grants-and-tuition-fee-waivers-for-international-students/Unibo-actions-1-and–2-study-grants-and-tuition-fee-waivers-for-international-students

Bocconi University Scholarships for International Students

Престижният Bocconi University, който предлага и много програми на английски език, отпуска стипендии за чуждестранни студенти в бакалавърски и магистърски програми. Стипендията покрива изцяло таксата за обучение – 11,500 евро на година за бакалавърски програми и 12,700 евро на година за магистърски.

За повече информация и кандидатстване: тук

Politecnico de Milano Merit-Based Scholarships for International Students

Всяка година Politecnico di Milano предлага на чуждестранните си студенти в магистърски програми стипендии, базирани на академични заслуги. Избраните кандидати трябва да заплатят единствено административна такса от 200 евро. В допълнение към стипендията, покриваща таксата за обучение, може да бъде отпусната и сума за разходи по живот и настаняване в размер от 5,000 до 10,000 евро на година.

За повече информация и кандидатстване:

http://www.polinternational.polimi.it/how-to-apply/laurea-magistrale/scholarships/

Università Cattolica International Scholarships

Международната стипендия на университета е утвърдена с цел да повиши броя на чуждестранните студенти в предлаганите магистърски програми. Стипендията покрива около 40% от таксата за обучение.

За повече информация и кандидатстване:

http://www.ucscinternational.it/admission-at-ucsc/2-year-postgraduate-admissions/tuition-fees-and-scholarships-postgraduate-at-cattolica

Scuola Normale Superiore PhD Scholarships

Университетът отпуска 78 стипендии за студенти в докторски програми в редица дисциплини: култура, литература, изкуства, история, философия, физика, математика, финанси, молекулярни науки, политически науки, социология. Пълната финансова помощ покрива таксите за обучение, административните такси и разходите по живот. Основното изискване е диплома за завършена магистърска степен.

За повече информация и кандидатстване: http://phd.sns.it/call-2017-2018/

Материал на Милена Узунова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top