fbpx
Начало » Бакалавър » Инженерите на бъдещето учат в Япония

Инженерите на бъдещето учат в Япония

Kyoto University of Advanced Science отпуска щедри стипендии за българските кандидат-студенти 

 

Изключителна възможност за кандидат-инженери от България предлага японският Kyoto University of Advanced Science (KUAS). Висшето учебно заведение може да се похвали с 50-годишна история. През 2019 година университетът получава и сегашното си име, а новата сграда на инженерния факултет ще посрещне първите си студенти тази есен. KUAS разполага с два кампуса – в кварталите Узумаса и Камеока.

Киото, освен бивша столица на Япония, е известен университетски град – всеки десети жител на града е студент, а броят на чуждестранните студенти вече надхвърля 10 000. Kyoto University of Advanced Science е единственият към момента университет в Япония, който предлага бакалавърска и магистърска програми по инженерство изцяло на английски език.

Изборът на KUAS да построи изцяло нов инженерен факултет в града не е случаен. Киото е известен като център на инженерната индустрия в Япония. Тук са съсредоточени водещи инженерни компании и производства. Настоящият президент на университета е основател на NIDEC – компания, превърнала се в световен лидер в производството на електродвигатели.

 

 

Първите студенти в магистърската програма по инженерство ще започнат обучението си през есента на 2020 година. Магистратурата e с продължителност от 2 години и предлага специализации в няколко сфери: покривни материали за инженерни продукти, енергийни системи и IT инженерство. През 2021 ще стартира и 4-годишна инженерна бакалавърска програма – също изцяло на английски език. Обучението в бакалавърската програма ще заложи на интердисциплинарния подход, т.е. студентите ще изучават дисциплини от няколко различни сфери на инженерната област. Завършилите бакалавърска или магистърска програма в KUAS, придобиват солидни знания, подготовка и специализация в сферите електро-машинно инженерство и мехатроника и могат да се реализират професионално не само в Япония, но и в целия свят.

 

Изисквания за прием

Изискванията за прием за бакалавърската програма са: диплома за средно образование (с отлични оценки по математика и физика), сертификат по английски език IELTS или TOEFL, мотивационнo писмо и препоръка от учител.

Кандидатите за магистърска програма трябва да имат: завършена бакалавърска степен в инженерна специалност и също трябва да предоставят сертификат за владеене на английски език, мотивационно писмо, препоръки, както и план за разработване на магистърска теза.

 

Настаняване

Настаняването за чуждестранните студенти е осигурено в новото общежитие на територията на кампуса, което отваря врати през април 2020 година. Настаняването в единична стая за месец струва около 50 000 йени (или приблизително $470). За сравнение цената за студентско настаняване в Киото варира между $270 и $470 на месец.

 

Стипендии за обучение

Новината, която несъмнено ще зарадва голяма част от българските кандидат-студенти е, че Кyoto University of Advanced Science отпуска Super Top Scholarships – щедри стипендии от 1 200 000 японски йени (равняващи се на около 19 800 лева) годишно за студенти, приети в бакалавърската или магистърската програма по инженерство на английски език. Това е достатъчно, за да покрие разходите за живот за една учебна година в Япония. И не само това! Ръководството на университета обяви и отделни академични стипендии, покриващи до 100% от таксата за обучение на бъдещите бакалаври и магистри. Критериите за оценяване на кандидат-стипендиантите са: отлична академична подготовка и резултати в сферата на инженерните науки, силна мотивация и интерес към технологиите, отлично владеене на английски език. Предимство ще имат кандидати, които имат научни разработки, есета, препоръки и са се представили добре на интервюто с комисия от университета.

 

Консултантска агенция ЕДЛАНТА е официален представител на KUAS за България. За допълнителна информация и безплатно подаване на документите за кандидатстване, свържете се с консултантите на ЕДЛАНТА.

За повече информация: ТУК!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top