fbpx

IELTS

Какво е lELTS?

IELTS (International English Language Testing System) е най-популярният тест по английски език в света за обучение и работа в чужбина, проведен над 2,7 милиона пъти през 2015г. Над 9000 организации в целия свят признават IELTS като надеждно доказателство за уменията по английски език. Сред тях са университети, колежи, държавни институции и работодатели в Австралия, Канада, САЩ, Нова Зеландия, Обединеното кралство и др. Тестът придобива особено голяма популярност в САЩ, където броят на признаващите го институции е над 3000 и нараства непрекъснато. IELTS е изискване и за кандидат-студентите в програми, провеждани на английски език, в повечето университети в Европа (включително и в България).

Какво включва тестът IELTS?
IELTS тества всички езикови умения:
Слушане: около 30минути;
Четене: 60 минути;
Писане: 60 минути;
Говорене: 11-14 минути.
Устното интервю е интерактивно и се провежда с квалифициран изпитващ, вместо компютър, за да можете да демонстрирате най-доброто от уменията си.

IELTS Academic или IELTS General Training?
В зависимост от това дали IELTS Ви е необходим за обучение или за работа в чужбина, можете да избирате между двете версии на теста, съответно Academic или General Training. Всеки един от вариантите поставя оценки от начинаещ до свободно владеещ, съгласно Общоевропейската езикова рамка (CEFR).

Къде и кога можете да се явите на теста?
През 2017 г. IELTS ще се провежда от Британски съвет в 7 града в страната: Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Пловдив, София и Русе. Всеки месец има налични изпитни дати, които можете да проверите на www.britishcouncil.bg/exam/ielts.
Таксата за изпита през 2017 г. е 385 лв.

Информационни центрове за IELTS близо до Вас
Седемте информационни центъра за IELTS се намират в градовете Благоевград, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, Свищов и Стара Загора. Те са в офисите на Orange BG, регионален партньор на Изпитна дейност за Британски съвет България.

Top