fbpx
Начало » Бакалавър » Bocconi с помощ в борбата с Коронавируса

Bocconi с помощ в борбата с Коронавируса

  • bobi
  • 24 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Bocconi с помощ в борбата с Коронавируса

В моменти на трудности всеки помага с каквото може. Солидарността е изключително важна в дни като днешния. Затова и от Bocconi излязоха с официална позиция по случая Covid-19, в която заявяват своето участие срещу епидемията.

„Уважаеми студенти, служители и възпитаници,

Солидарността е изключително важна в моменти като този. Отговорността и конкретни действия са основни елементи, които могат да ни помогнат да спечелим тачи битка заедно. 

В нашата страна вече има изключително много инициативи и затова ние от Bocconi решихме да окажем нашата силна подкрепа в две направления: медицинска спешна помощ и възстановяване на любимия ни град Милано. Нашите усилия са насочени към подпомагането на лечебните заведения и медицинския персонал, които са на първа линия в борбата с Коронавируса. Също така искаме да подпомогнем с усилия за бързо възвръщане на нормалността на нашия град, регион и цяла Италия. Затова нашите ресурси ще бъдат насочени там, където нуждата е най-голяма.

Към този момент Bocconi като институция е дарила 200 000 евро, разделени по равно между организации в Ломбардия – Coronavirus Emergency Support и Милано – Mutual Aid Fund of the Municipality of Milan. Първата организация подкрепя здравните заведения, лекарите, медицинските сестри и целия персонал, които участва на първа линия в ужасната борба срещу Covid-19. Дарението ще подпомогне извънредни покупки на консумативи, като маски, защитни костюми, дезинфектанти и други. Втората организация е за хората, изправени пред най-големите трудности по време на настоящата ситуация и финансовата помощ ще подпомогне възобновяването на нормалните градски активности.“

Може да получите повече информация за двете организации тук:

Regione Lombardia – Sostegno Emergenza Coronavirus

https://www.regione.lombardia.it/wps/portal/istituzionale/HP/DettaglioRedazionale/servizi-e-informazioni/cittadini/salute-e-prevenzione/coronavirus/coronavirus-raccolta-fondi

Fondo di mutuo soccorso del Comune di Milano

https://www.comune.milano.it/-/coronavirus.-dal-comune-di-milano-un-fondo-di-mutuo-soccorso

По-надолу обръщението на Bocconi продължава с информация, че целият академичен съвет и всички преподавали са решили да дарят 5% от брутната си заплата за този месец отново за борбата с Коронавируса. Призивът е всички от факултета и служителите да се присъединят към тази инициатива и да дарят процент от заплатата си а борбата с епидемията.

Разбира се, студентите също са призовани да помогнат – кой с каквото може, като е открит дарителски фонд на платформата iGive.

Нека Заедно преборим Covid-19!

https://www.unibocconi.eu/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top