fbpx
Начало » Бакалавър » Образованието в Webster ми позволи да изградя увереност и амбиция

Образованието в Webster ми позволи да изградя увереност и амбиция

  • Lyubina Panayotova
  • 10 авг. 2018
  •  Коментарите са изключени за Образованието в Webster ми позволи да изградя увереност и амбиция

Webster Vienna e много по-различен, от който и да било държавен университет в Европа

 

Самуил Павлевчев е роден в град Дупница, но в 8-ми клас се премества в град София, за да завърши средното си образование в Първа Частна Английска Гимназия „Уилям Шекспир“. Сега живее във Виена и започва третата си година в Webster University Vienna, специалност „Психология“. Ето какво сподели пред екипа на сп. „Образование и специализация в чужбина“ за обучението си до момента. 

Как избрахте специалността и университета, в който учите?

Интересувам се от психология от ранна тийнейджърска възраст. Не помня кое конкретно пробуди първоначалния ми интерес към тази дисциплина, но по време на първото ми лятно училище във Виена (девети срещу десети клас) посетих музея на Зигмунд Фройд и реших, че искам да уча психология.

Разкажете ни за университета – с какво се отличава от останалите университети?

Webster Vienna Private University се намира в центъра на Виена (на петнадесет минути от Катедралата Свети Стефан). Webster Vienna е клон на американската верига университети Webster. Главният (и най-голям) университет от веригата се намира в град Сейнт Луис в САЩ. Нещото, с което Webster Vienna се гордее, са малките класове (максимум 30 човека, най-често около 15 човека) и личното отношение между студента и професора. Студентите тук се чувстваме като част от голямото семейство на Webster University.

Как протече кандидатстването? Има ли нещо, за което бихте обърнали специално внимание на бъдещите кандидати?

Скъпи бъдещи студенти, ако имате финансовата възможност да си позволите Webster Vienna, тогава не се замисляйте, а идвайте! Кандидатстването не е сложно. Добър успех в училище и на IELTS или TOEFL изпитите е достатъчно условие, за да бъдете приети. Но ако сте като мен и нямате големи финансови възможности, тогава задължително се опитайте да вземете стипендия. Процесът на кандидатстване за стипендия е по-дълъг и сложен, но определено си струва! Аз успях да взема пълна стипендия и така имам уникалната възможност да уча тук.

Как протича обучението и как е структурирана учебната програма?

Webster Vienna e много по-различен, от който и да било държавен университет в Европа. За разлика от огромните катедри в държавните университети, където студентът е безличен индивид измежду хиляди други, тук имаме възможността да делим класната стая с не повече от тридесет човека. Най-често класовете се състоят от около 15 ученици. Освен това най-добрите професори от държавните университети, успоредно преподават и в Webster, но го правят по коренно различен начин от обичайния за тях. При нас те обръщат лично внимание на всеки ученик. Ние имаме специалната възможност да се сприятелим с тях и да попием колкото се може повече от знанията им.

Кое е най-важното нещо, което научи от обучението си дотук? Разкажи ни повече за студентския живот?

Иска ми се да мога да опиша колко много научих в Webster, колко много се промених и колко се гордея, че имам възможността да бъда тук. За съжаление, за мен е трудно да преценя точно колко знам и колко съм се променил и единствените, които могат да кажат това са моите близки. Ако трябва да посоча едно нещо, което със сигурност нямаше да бъде същото, ако не бях в Webster, това са моите амбиции. Образованието тук ми позволи да изградя увереност и стремежи, които само най-добрите американски университети успяват да дадат на своите студенти. Елате в Webster и вижте сами!

 

Интервю на Любина Панайотова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top