fbpx
Начало » България » Алианц осигурява стипендии за талантливи студенти за 125 си юбилей

Алианц осигурява стипендии за талантливи студенти за 125 си юбилей

Общо 125 стипендии за обучение в European School of Management & Technology (ESMT) в Берлин до 2019 година ще предостави международната застрахователна компания Алианц в чест на 125-годишния си юбилей. Компанията е учредена на 5 февруари, 1890 година. Тя започва дейността си като немски транспортен застраховател, а днес е глобален доставчик на финансови услуги.

Стипендиите са само част от инициативите на компанията, с които тя ще отбележи годишнината си като целта е да се осигурят възможности за образование на изключителни млади студенти от цял свят, вкл. и от България, които не биха могли да си позволят това образование. Допълнителна информация може да бъде намерена тук.

 Съвместно със световната организация TED през 2015 г. Алианц организира 20 форума в цял свят: от Виена до Пуна – Индия, на които често звучащите абстрактно мега тенденции ще се поставят в локален контекст: какво означава „глобално затопляне“ и „застаряващо население“ за отделния човек и обществото във всяка една държава?

„За нас са изключително важни въпросите какво очакват младите хора от Allianz днес, кои са задачите пред нас и какво можем да допринесем за защита на бъдещето“, заяви Майкъл Дикман, главен изпълнителен директор на Allianz SE. Дългосрочната отговорност е основата на нашия бизнес. Поради тази причина, ние работим за устойчиви решения на глобалните предизвикателства, допълва той.

В България Алианц ще отбележи юбилейната година с инициативи в сферата на културата и социалните ангажименти. В унисон с фокуса на 125-тата годишнина служителите на Алианц България ще посадят 125 дървета в страната. 125 ще бъдат и безплатните застраховки, които компанията ще подари на свои лоялни и нови клиенти.

Продължавайки своята ангажираност в областта на културата, Алианц България подготвя съвместно със Съюза на българските писатели издаването на Антология „България – Любов“, съдържаща най-доброто от българската лирика.

„Тази годишнина ни респектира, тъй като това са години, през които никога не е забравяно, че желанията и потребностите на клиентите са в основата на дълголетието на една сериозна финансова институция, на доверието към нея. В България Алианц заема лидерски позиции и това ни задължава да бъдем винаги една крачка пред другите, да предлагаме добри и разумни комплексни решения за клиентите. Специфичните качества и черти, които сме пренесли във времето са стабилност, отговорност, уважение към клиента и взаимно доверие“, коментира Пламен Ялъмов, председател на изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг.

Източник: manager.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top