fbpx
Начало » Любопитно » Швейцария – родината на колежите за хотелиерски мениджмънт и туризъм

Швейцария – родината на колежите за хотелиерски мениджмънт и туризъм

  • netpro
  • 30 мар. 2015
  •  Коментарите са изключени за Швейцария – родината на колежите за хотелиерски мениджмънт и туризъм
Швейцария - родината на колежите за хотелиерски мениджмънт и туризъм.

Още преди 120 годни през 1893г. по времето на “Belle Époque”,както е известен този период на прогрес в Западна Европа, в Швейцария е създадено първото училище в света по хотелиерство. В ерата на хотелите тип замъци, които все още се извисяват по бреговете на Женевското езеро и в алпийските курорти, се е изпитвала остра нужда от добре подготвени специалисти, както на мениджърско, така и на изпълнителско ниво. Оттогава досега хотелиерството и туризма са се променили значително. Въпреки това, швейцарските традиции да се съчетава теоретичната подготовка с практичните занимания е широко застъпена в програмата на водещите хотелиерски училища.
 
В следващите няколко дни Swiss Education Group, консорциум от четири от най-известните колежи за хотелски мениджмънт, ще представят своите програми и възможностите за обучение.Колежите

–  SHMSSwiss Hotel Management School;

–  HIMHotel Institute Montreux;

–  IHTTISchool of Hotel Management и

–  Cesar Ritz Colleges

се нареждат сред най-добрите международните училища по хотелски мениджмънт и туризъм и предлагат широка гама от бакалавърски и магистърски програми в следните области: хотелиерство, туризъм, събитиен мениджмънт и бизнес управление.

Обучението се води изцяло на английски език и съчетава швейцарското ноу-хау в хотелиерската индустрия с теорията на управлението. Задължителна част от обучението са платените практики в Швейцария с минимално заплащане от CHF 2100 на месец.

Програмите са разработени в партньорство с мениджъри на водещи световни хотелски вериги. Тясната връзка с индустрията предоставя възможност на студентите да придобият мениджърски опит чрез т.нар. Management Training програми с продължителност от 8-12 месеца.

SEG се радва на силни партньорства с много реномирани световни хотелски вериги. Два пъти годишно SEG организира кариерно изложение, в което участват над 70 от водещите хотелиерски компании, сред които: Radisson, Hilton, Star Woods, Kempinski, Best Western, Holiday Inn, Hyatt; Accor Group; Mövenpick, Ritz-Carlton, Marriot, Shangri-La и др. Посредством този форум, представители на индустрията получават възможност да се срещнат с повече от 2000 висококвалифицирани студенти.

В четирите колежа се обучават студенти от 80 държави. SEG има над 12 000 възпитаници по цял свят – атестация за успеха на учебните програми.

“Swiss Education Group” ще проведe три информационни срещи както следва:

·         София – 24 март, х-л „Кемпински” 18:30ч.

·         Варна  25 март, х-л „Голдън Тюлип”, 18:30ч.

·         Пловдив  26 март, х-л „Тримонциум”, 18:30ч.

Предварителна регистрация за инфо срещите ТУК  

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top