fbpx
Начало » Бакалавър » Кандидатстване Бакалавър » Ранно кандидатстване в Холандия и Великобритания на международното изложение “Световно образование” този уикенд

Ранно кандидатстване в Холандия и Великобритания на международното изложение “Световно образование” този уикенд

  • Ana Avtova
  • 27 сеп. 2017
  •  Коментарите са изключени за Ранно кандидатстване в Холандия и Великобритания на международното изложение “Световно образование” този уикенд

 Над 120 западни образователни институции представят нови програми, безплатни консултации и механизми за финансиране на обучение в чужбина

Начало на кандидатстудентската кампания за ранен прием в западни университети за учебната 2017-2018 година ще постави международното изложение „Световно образование“ на 30 септември и 1 октомври т.г. в столичния „София хотел Балкан“ (бивш Шератон). „Най-голям наплив се очаква за Великобритания и Холандия, където възможностите са големи, но и конкуренцията е силна“, съобщават консултантите на „Интеграл“ – организатор на проекта в България.

Въпреки „Brexit“, британското правителство реши да запази условията за прием и финансиране за европейци и тази година, което дава уникален шанс на 12-класниците да се обучават във Великобритания при сегашните условия, коментират още експертите. За да се възползват максимално българите от това, „Световно образование“ стартира кампания по ранно кандидатстване. Системата за прием на Острова вече е активна, а сроковете за кандидатстване са кратки – до 15 януари 2018 г. и до 15 октомври тази година за кандидатите за медицина и за университетите на Оксфорд и Кеймбридж.

Едни от най-важните акценти по време на изложението ще бъдат специализираният слот за успешно изготвяне на мотивационно писмо, както и безплатните консултации за финализиране на избора на университет, като целта е повече посетители да напреднат с кандидатурите си. Учениците ще могат да се срещнат лично с представители на повече от 50 британски университета, които да подпомогнат избора им. В офисите на проекта в страната вече са подадени повече от 50 ранни кандидатури за университети на Острова.

„Образование в Холандия“ ще е друг акцент на изложението. Специализиран салон ще представи 15 от най-добрите университети на Страната на лалетата, а българи, обучавали се в Ниската земя, ще дойдат да разкажат за живота там и условията на обучение.

Холандия се превръща в основна образователна сила в Европа поради големия брой отлични университети, програми на английски и отличните условия за финансиране и обучение на чужденци, съобщават организаторите. Централизираната система за прием на документи отваря на 1 октомври, а препоръчителният срок за кандидатстване е 1 март.

Ранният прием е важен заради нарастващата конкуренция, поради което проектът “Световно образование” обявява кампания за безплатни консултации, преводи, обработка и подаване на документи за всичките холандски университети на кандидатите, които подадат документи до края на октомври.

Специализирани центрове ще консултират кандидатите за новите изисквания за прием в Дания и Швеция, където образованието е безплатно.

Изложението представя и нови участници университети от Франция, Великобритания, Гърция и САЩ. За първи път участва и Финансовият Университет под егидата на правителството на Руската Федерация, който предлага програми в сферата на икономиката, финансите и финансово право. По източници на “Интеграл”, базирани на данни на руското министерство на образованието за академичната 2017-2018 година в Русия са отпътували над 300 български студенти. Голяма част от университетите имат квоти за чужденци като квотата за България всяка година расте и е най-голяма, сравнено със същата за другите страни от ЕС. Най-поулярни специалности, които нашите съграждани изучават тук са психология, педагогика, политология, изтокознание, финанси, икономика, мениджмънт, медицина, туризъм  и мениджмънт в туристическата сфера, нанотехнологии и ядрени науки.

За минимализиране на ефекта от Brexit “Световно образование” работи по програмата „Образование 360“, чиято идея е да подпомогне учениците от 7, 8 и 9 клас, за които възможностите за кандидатстване във Великобритания са все още неясни. За целта изложението събира на едно място над 120 университети, средни училища и езикови центрове. Това позволява на кандидатите да планират отрано обучението си и да имат поглед върху всички варианти за финансиране, време на заминаване, държава, специалност и професия.

Тенденциите са да расте броят на децата, които пътуват от 13-годишна възраст, както и на тези, които учат в училища извън София. Родителите, които инвестират в допълнителна езикова и обща подготовка на децата си, предпочитат обучението в чужбина.

За тях са разнообразие от средни училища, сред които елитния Cardiff Sixth Form College – първи по А-level резултати, и държавно субсидираните частни английски училища The Royal School Wolverhampton и Liverpool College, чиито програми са безплатни.

Ще бъдат правени пробни входни тестове за определяне на нивото по английски и математика, както и интервюта за прием и за стипендии.

Изложението представя най-новия каталог за езикови ваканции, които през последните 5 години са основен начин за овладяване на първи и втори западен език.

В областта на ориентацията и мотивацията ще бъде предложен популярният Centigrade тест за оценка на възможности и интереси с 20% отстъпка.

Презентациите „Ефективен режим на учене и работа“, „Умения за постигане на успех по Дейл Карнеги“ и „Защо IT и как изглежда пътят до върха“ ще дадат нови гледни точки при избора.

Младежите, които учат в България, ще могат да се запишат за студентски бригади в САЩ за лято 2018 на най-ниската възможна цена по програмата от 635 долара. Освен в София в столичния „хотел Балкан“ (бивш Шератон) на 30 септември и 1 октомври, „Световно образование“ ще се проведе и във Варна на 29 септември в хотел Галерия „Графит“, в Гранд хотел „Пловдив“ на 2 октомври и в Гранд хотел „Приморец“ в Бургас на 3-и октомври.

Предварителна регистрация и подробности за програмата и участниците в изложението са поместени в интернет на адрес: www.world-education.eu

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top