fbpx
Начало » Бакалавър » Летен курс подготвя българските ученици за кандидатстване в Оксфорд и Кеймбридж

Летен курс подготвя българските ученици за кандидатстване в Оксфорд и Кеймбридж

  • Lyubina Panayotova
  • 02 авг. 2019
  •  Коментарите са изключени за Летен курс подготвя българските ученици за кандидатстване в Оксфорд и Кеймбридж

Инициативата на координаторите на „Световно образование“ има за цел да повиши успешния прием предвид ранните срокове за записване и ръста на броя кандидати за двата топ университета

 

Летен подготвителен „Оксбридж“ курс ще се проведе за първи път в големите градове на България през месец август. Целта на инициативата, проведена в точно този момент, е да повиши успеваемостта на българските ученици за двете топ образователни институции предвид ранните срокове за кандидатстване и нарасналия брой кандидати от България през последните 3 години.

Двудневният курс ще се проведе съответно на 8 и 9 август във Велико Търново, на 13 и 14 август в Бургас, на 21 и 22 август в София и на 10 и 11 август в Пловдив. Той е подходящ за всички ученици от 10, 11 и 12 клас, които искат да премерят сили за прием в Оксфорд и Кеймбридж.

Специализиран семинар в първия ден ще предостави информация за особеностите на обучението в двата топ университета, както и за това какво ги отличава и държи на челните места в световните класации. Учениците ще научат какво прави един кандидат подходящ за Оксбридж, за да прецени правилно силите и възможностите си, да получи реална оценка на шанса за прием съобразно общата подготовка и желаната специалност. Курсистите ще разберат и какви са разликите между специалностите в двата университета и техните колежи, изискванията, сроковете и предпоставките за прием. Ще получат съвети и как да съчетаят кандидатстването си в Оксфорд или Кеймбридж с други университети, за да си гарантират успешен прием в желаната специалност. Кандидатите, които преценят, че искат да пробват силите си в Оксбридж, ще могат да запишат лична среща с образователен консултант за втория ден от семинара и да се запознаят подробно с предлаганите специалности и мястото им в различните образователни класации. Ще бъдат дадени конкретни и изчерпателни отговори на важни за кандидата въпроси като: Коя специалност е най-подходяща за мен и какви допълнителни изпити са необходими за нея?; В кой колеж на университета да кандидатствам?; Как да подготвя кандидатурата си?

Допълнително курсистите могат да се срещнат със студенти, които вече са извървели този път и да се запознаят с мнението и съветите им за успешен прием. Ще получат и примери за добро мотивационно писмо за избраната специалност. Програмата включва и обсъждане на въпроси, задавани на интервюта в предишни години, както и съвети за преодоляване на стреса преди самите разговори.

Курсът се провежда в малки групи до 8 души, за да бъде обърнато специално внимание на всеки според индивидуалните подготовка и желания.

Курсът е разработен от консултантите на фирма Интеграл – организатор и координатор на международното изложение „Световно образование“, и отчита засиления интерес към двата елитни британски университета през последните две години. Само за тази година чрез „Световно образование“ за Оксбридж са подадени 33 кандидатури, сравнено с 20 кандидатури през миналата година. Сред предпочитаните специалности за обучение там са компютърни науки, психология, философия, лингвистика и икономика.

 

Подробности за условията за записване, датите и програмата на адрес в интернет: оттук.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top