fbpx
Начало » Бакалавър » Повече от 70 образователни институции очакват български ученици този уикенд в НДК

Повече от 70 образователни институции очакват български ученици този уикенд в НДК

  • Lyubina Panayotova
  • 21 февр. 2019
  •  Коментарите са изключени за Повече от 70 образователни институции очакват български ученици този уикенд в НДК

Късен прием за UK, нови дестинации и езикови ваканции с отстъпка до 20% са сред акцентите. Водещият Ники Кънчев, актьорът Александър Алексиев и екс вицепремиерът Николай Василев –  гост-лектори на форума.

 

Представители на над 70 образователни институции от цял свят ще представят нови  възможности за обучение в чужбина по време на изложение „Световно образование“. Изложението се координира от консултантска агенция „Интеграл“ и ще се проведе на 23 и 24 февруари 2019 г. от 10 до 17 часа в зала 3 на НДК. То ще събере на едно място университети, елитни средни училища, езикови центрове, консултанти, дипломати, известни лица и български общественици за срещи с кандидатите, желаещи да учат в чужбина.

Късен прием в британски университети с гарантиран кредит за цялото обучение на Острова след евентуален Brexit ще бъде сред акцентите на изложението.

Част от британските университети обявиха свободни места, като сред тях са топ училища като лондонския City University, университетите „Лийдс“, „Манчестър“ и „Уорик“. Тази възможност е подходяща за студенти, които не са успели да кандидатстват до 15 януари, когато изтече срокът за централизиран прием на Острова.

Холандия се превръща в новата топ дестинация за българи, а нашите студенти се нареждат на 7-мо място сред чуждестранните националности с 2588 студенти към края на 2018 г.

Ето защо на изложението традиционно ще се представят предпочитаните холандски университети като „Хага“, „Тилбург“, „Стенден“ и други. Специализирани информационни центрове ще предоставят информация за прием в останалите европейски държави като Германия, Австрия, Италия, Франция, Швейцария и др., където активните студентски кампании вече стартираха.

Канада и Чехия са две от новите образователни дестинации на „Световно образование“. Специално за среща с участниците на изложението този уикенд в България ще са представители на Канадското посолство в Букурещ, които ще представят възможностите за образование в канадски университети за българи.

Канада се превърна в примамлива презокеанска дестинация, заедно със САЩ, след като отпаднаxа визите за българи от миналата година.

Местните висши училища предлагат 4-годишни бакалавърски програми и едно- или двугодишни магистърски специалности с право на работни визи за определен период след завършването.

Участници са рекорден брой нови колежи, сред които са три английски училища (международното ACS с американска програма и IB), две швейцарски училища с двуезични програми (Institut Montana Zugerberg и Collège Lycée Saint-Charles), две училища от Милано, част от Inspired: International School of Milan (10% от учениците влизат в World top 5 University, 7 от възпитаниците на училището са шампиони на Италия по футбол, плуване и езда), най-голямото IT училище в Италия – St. Louis School, и белгийското St. John’s International School с обучение на английски език и международната програма IB.

Ексклузивни стипендии от 20% до 40% отстъпка от таксите за обучение

ще предоставят Kings Education – Bornemouth, Oxford, London, Brighton, швейцарското Brillantmont International School и Oxford Sixth Form College за кандидати на възраст от 15 до 17 години с много добър успех и ниво по английски.

По данни на „Интеграл“ над 90% от децата, приети в елитни западни колежи и топ университети, задължително са били поне веднъж на летен курс в западно училище. Това е причината изложението да представи най-големия каталог за езикови ваканции за 2019 г., с новите оферти, които ще бъдат предоставяни със специални отстъпки между 5% и 20% за ранни записвания за индивидуално пътуване и пътуване в група. Предпочитаните езикови дестинации са Великобритания, Германия и Австрия, Испания, Франция, Малта, САЩ и Ирландия.

Ранната професионална ориентация е залог за избора на най-доброто училище, поради което форумът представя обновения „Сентигрейт“ тест с участието на представител от екипа на организацията-автор на теста. Сред лекторите на изложението са популярни български лица с интересни професии, сред които българският екс вицепремиер Николай Василев, който ще разкаже за своите 10 фактора за успешно начало на кариера, актьорът Александър Алексиев („Възвишение“, „Откраднат живот“), който лично е ползвал консултациите на „Световно образование“. Обучавал се е във Fulton-Montgomery Community College, САЩ, по-късно е специализирал в Adelphi University. Лектор по време на изложението ще бъде и популярният ТВ водещ Ники Кънчев.

Специализирана работилница „Мартеница с кауза“ ще даде възможност на всички участници и посетители да изработят своя мартеница, която да закупят или предоставят за благотворителност. Събраната сума ще бъде дарена на център по приемна грижа на фондация “За Нашите Деца”, чрез който всяка година над 50 деца, лишени от родителска грижа, имат шанс да заживеят в приемно семейство.

Освен в София „Световно образование“ ще се проведе и във Варна на 26 февруари (вторник)  от 11:00 до 18:30 ч.в  хотел „Черно море“.

Подробности за програмата, участниците и предварителна регистрация може да намерите на www.world-education.eu

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top