fbpx
Начало » Бакалавър » 65 компании търсят кадри от висшето образование в Пловдив

65 компании търсят кадри от висшето образование в Пловдив

  • bobi
  • 12 апр. 2024
  •  Коментарите са изключени за 65 компании търсят кадри от висшето образование в Пловдив

„Вратите ми са винаги отворени за всеки, който има идеи и иска да промени града ни към по-добро. С радост ще работя с младите умове“.

Така зам.-кметът на Пловдив по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков се обърна към студентите, дошли на Деня на кариерата в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Над 65 компании участват в тазгодишното издание в най-големия пловдивски вуз. В рамките на форума студенти имат възможността да се срещнат с представители на бизнеса, които да ги запознаят със своите стажантски програми и свободни работни места.

„Целта на тази инициатива е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители и стажанти, а студентите – да открият възможности за професионална реализация в страната и региона“, уточни ректорът проф. Румен Младенов и пожела на студентите и представителите на бизнеса да създадат ползотворни контакти по време на форума.
Зам.-кметът Темелков подчерта, че такъв тип събития помагат на студентите да изберат в каква сфера искат да се развиват и коя професия е подходяща за тях.
„Община Пловдив е най-големият работодател в Пловдив и в областта“, наблегна Темелков и отправи призив към академичната младеж за съвместна работа.
В Деня на кариерата се включиха директори и началници в различни компании. Стотици студенти обмениха добри практики и идеи с работодатели.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top