fbpx
Начало » Бакалавър » 500 счетоводители и икономисти търсят всеки месец бюрата по труда

500 счетоводители и икономисти търсят всеки месец бюрата по труда

  • bobi
  • 19 апр. 2019
  •  Коментарите са изключени за 500 счетоводители и икономисти търсят всеки месец бюрата по труда

Средно на месец в бюрата по труда има около 500 обяви за счетоводители и икономисти за цялата страна, каза пред журналисти изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов. Той участва в откриването на третото издание на форума „Кариери УНСС 2019“, предаде БТА.

Икономическите специалности са търсени, включително и в малките градове, коментира Николов. Предлаганото заплащане е над 700 лева.

Драгомир Николов припомни, че много търсени са в момента инженерните кадри, кадри за машиностроенето, както и много хора за сектора на туризма за летния сезон.

Реализацията на студентите на УНСС е 97%, каза ректорът на УНСС проф. Стати Статев. По думите му мнението на работодателите е, че завършването на университета е достатъчен атестат за тях, за да наемат някого на работа.

Организатори на двудневния форум са Студентският съвет на УНСС и Rabota.bg, с подкрепата на Междууниверситетския център за развитие на кариерата.

Новото през тази година на форума са мениджърски програми. Студентите ще могат да се обучават в период от две години, като чрез програмите ще им се даде шанс да заемат ръководни позиции без предварителен опит.

Във форума участват над 60 големи български и международни компании, предлагащи стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори от сферата на ИТ, консултантски фирми, рекламни агенции, производители, търговски фирми, финансови институции, банки и телекомуникации. Идеята е да се активизира връзката между бизнеса, университета и професионалното развитие на студентската общност.

На форума студентите ще получат и информация как да се предпазят от фалшивите обяви за работа, публикувани в онлайн пространството, да получат съвети как да подготвят своето CV и как да се представят най-добре на интервю.

Предвижда се да бъде изграден и постоянен информационен кът за ежедневни срещи между студенти, представители на държавното управление и работодатели.

През 2018 г. кариерният форум в УНСС беше посетен от близо 6500 студенти.

Източник: https://www.investor.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top