fbpx
Начало » Бакалавър » 129 млади лекари получиха днес дипломите си от Медицинския университет в Плевен

129 млади лекари получиха днес дипломите си от Медицинския университет в Плевен

  • bobi
  • 01 дек. 2023
  •  Коментарите са изключени за 129 млади лекари получиха днес дипломите си от Медицинския университет в Плевен

Медицинският университет в Плевен дипломира днес 129 млади лекари от 44-ия випуск на факултет „Медицина“. Тържественият ден за абсолвентите започна с ритуал по предаване символите на университета пред ректората. Оттам шествие, водено от академичното ръководство, се отправи към площад „Възраждане“, а след това и към Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, където се състоя церемонията по връчване на дипломите.

„С огромно вълнение и гордост празнуваме вашето дипломиране. Днес завършвате един важен етап от съзнателния си живот, етап, в който намерихте своето призвание и го изпълнихте със смисъл и съдържание от знания и умения. Благодарение на положените от вас усилия, труд и спечелени битки, на научените уроци днес стоите пред нас като достойни млади лекари“, каза в обръщението си към абсолвентите ректорът проф. д-р Добромир Димитров.

„От днес поемате към нелекия път на професионалната си реализация, по който ви очакват трудности и предизвикателства. Бъдете достойни посланици на нашия университет навсякъде по света и в България“, добави той.

Ректорът подчерта, че медицинското изкуство е съвкупност от природно и човешко, от знания и умения, то е хармония, а още в Древността според бащата на медицината Хипократ понятието за добър лекар е отъждествявано с това за добър човек.

Медицинският университет не беше само тест на знанията ни, преди всичко той беше тест на характерите ни. Доказахме на себе си, че притежаваме дисциплина, воля, упоритост и устойчивост, събудихме човечността в сърцата си, когато утешавахме болни. Медицината извади най-доброто от нас, обърна се към своите съвипускници д-р Симона Аврамова, носител на отличието „Златен Хипократ“ на Випуск 2023 на факултет „Медицина“.

„Скъпи колеги, не чакайте да живеете, да се развивате. Дайте всичко от себе си днес, раздавайте се за пациентите си, бъдете най-добрата версия на себе си“, пожела още д-р Аврамова.

Тази година специален гост на церемонията по дипломиране на младите лекари бе Димитър Бербатов, който изнесе мотивиращо слово. След произнасяне на Хипократовата клетва младите лекари получиха своите дипломи от ректора проф. д-р Добромир Димитров, а отличниците – и специален подарък от Бербатов – книгата му „По моя начин“.

След успешно завършен шестгодишен курс на обучение 129 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Република Северна Македония придобиват образователно-квалификационна степен „магистър“ и професионална квалификация „лекар“.

Средният успех на Випуск 2023 млади лекари е много добър 5.00. Отличниците са 28.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top