fbpx
Начало » Бакалавър » 10 азиатски университета, които работодателите обожават

10 азиатски университета, които работодателите обожават

 • Lyubina Panayotova
 • 21 дек. 2017
 •  Коментарите са изключени за 10 азиатски университета, които работодателите обожават

Класацията на QS Asia University Rankings 2018, която излезе наскоро, демонстрира превъзходството на Nanyang Technological University. Азия като образователна дестинация предлага много повече предимства за студентите, що се отнасят до бъдещето им професионално развитие. Един от най-важните показатели, на база на която са оценени университетите е репутация сред работодателите. Това съставя 20% от общия им резултат, като за целта са анкетирани водещи работодатели по цял свят относно това които университети „произвеждат“ най-добре подготвените студенти в конкретната област. В тази статия ще ви представим именно университетите в Азия, които се славят с добро име сред работодателите.

 

 1. Kyoto University

Намиращ се на 17-то място в общата тазгодишна класация за Азия, Университетът на Киото е прекрасна дестинация, която ви предлага да проведете академичното си обучение в един от най-фотогеничните и духовно богати градове в Япония, чиято архитектура и природа ще ви удивят.

 

 1. Shanghai Jiao Tong University

Макар и на едно от последните места в общата класация на университети в Азия, Университетът в Шанхай има забележителни резултати сред показатели като репутация сред работодатели и брой на академичните трудове на годишна база, които преподавателите защитават.

 

 1. Fudan University

Вторият от общо четири китайски университета в класацията се представя много добре в тазгодишната класация като бележи точки за брой на цитации на академични трудове, което демонстрира голямо влияние на университетските проучвания.

 

 1. Seoul National University (SNU)

Южнокорейският университет се нарежда на 7-мо място по академична репутация и репутация сред работодателите, но въпреки това не влиза в топ 10 в общата класация. Но ако го предпочете бъдете сигурни, че изборът ви е правилен, защото университетът се нарежда на 35-то място в QS World University Rankings by Subject 2017.

 

 1. Sungkyunkwan University

Безспорно най-добрият университет в Южна Корея, заемащ 18 място в общата класация за Азия, се нарежда на чело що се отнася до специалности модерни езици и химическо инженерство.

 1. Nanyang Technological University (NTU)

Първенецът в класацията тази година се изкачи две места нагоре. Това, което предлага на студентите обаче, е постоянно добро представяне, тъй като той е сред първите 10 в Азия за всички освен три от показателите, използвани за съставяне на класирането.

 

 1. Tsinghua University

Един от топ 10 университетите в света с програмите по инженерни науки и технически специалности. Китайското висше заведение продължава да бъде високо оценен особено сред работодателите, но се утвърждава като лидер в образованието за страната.

 

 1. Peking University

Това е най-високо оцененият от работодателите университет в Китай. Университетът заема трето място и класацията за академична репутация, като специалностите във факултета по модерни езици се нареждат на 7-мо място от световната класация по предмети.

 

 1. University of Tokyo

Макар и да се класира едва на 13-то място в класацията за Азия, университетът не е за подценяване, тъй като се намира в един от най-космополитните столици в региона. Не е за подценяване и фактът, че се нарежда в топ 10 за специалности като физика и астрономия, химическо инженерство и модерни езици.

 

 1. National University of Singapore (NUS)

Не е изненада за никого, че университетът се нарежда на първо място по симпатии на едни от най-големите световни компании и работодатели. Вторият най-добър университет в региона като цяло, е в топ 10 за четири различни показателя, включително академична репутация и цитации за своите изследвания, както и репутацията сред работодателите. Има много причини да я предпочете особено ако сте заинтересувани от изучаването на гражданско и строително инженерство – специалност, която е класирана в първите пет в света.

Ето как изглежда общата класация на университетите в Азия:

QS Asia University Rankings 2018
Място Университет Страна
1 Nanyang Technological University (NTU) Сингапур
2 National University of Singapore (NUS) Сингапур
3 Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) Хонг Конг
4 KAIST – Korea Advanced Institute of Science and Technology Южна Корея
5 University of Hong Kong (HKU) Хонг Конг
6 Tsinghua University Китай
7 Fudan University Китай
8 City University of Hong Kong Хонг Конг
9 Peking University Китай
10 Chinese University of Hong Kong Хонг Конг

Материал на Любина Панайотова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top