fbpx
Начало » Бакалавър » Във Велико Търново ще има „Хакерспейс“ зона

Във Велико Търново ще има „Хакерспейс“ зона

  • bobi
  • 06 окт. 2017
  •  Коментарите са изключени за Във Велико Търново ще има „Хакерспейс“ зона

Компютърни специалисти от частния сектор във Велико Търново започват през тази академична учебна година упражнения със студентите от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Упражненията са за проверка и допълване на знанията им по информационни технологии, съобщи БНР.

Клубът на програмистите в града е съавтор на учебния план по специалността „Софтуерно инженерство“. Младите ИТ специалисти направиха свободно „Хакерспейс“ пространство за безплатни занимания по компютърни знания.

След няколко години работа с община Велико Търново Клубът на великотърновските програмисти получи за 10 години безплатно част от бившия пионерски дом, където да организира обучение и събития, свързани с информационните технологии.

За първи път в старата столица организираме „Хакерспейс“, обясни председателят на Клуба на програмистите във Велико Търново Невен Боянов.

„Хакерспейс“ е пространство, специално обособено за занимания с ИТ технологии, електроника и роботика. Идеята е студенти, ученици, работещи и всички с интерес към сектора да могат да идват, да работят, да се срещат с колеги и да намират съмишленици, както и бъдещи партньори за бизнес.

Според участниците е намерена пресечната точка с бизнеса в старата столица, който подкрепя инициативата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top