fbpx
Начало » Бакалавър » Център за корабни спасителни средства откриха във ВВМУ „Н. Вапцаров“

Център за корабни спасителни средства откриха във ВВМУ „Н. Вапцаров“

  • bobi
  • 15 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Център за корабни спасителни средства откриха във ВВМУ „Н. Вапцаров“

Mодерен център за обучение с корабни спасителни средства беше открит във Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Вапцаров“. Той се намира в района на Пункт за базиране – Варна и е част от структурата на военноморското училище.

Това, с което разполага новооткритият център, са бързоходна спасителна лодка, моторна лодка и устройство, позволяващо пускането им на вода. В него курсанти и студенти ще правят комплекс от упражнения в реална обстановка на курсанти. След практическите занятия те ще получават и сертификат, изискван от Морска администрация за всеки член на плавателния състав.

На откриването на модерния център присъстваха военният министър Красимир Каракачанов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и началникът на Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров.

Междувременно преди няколко дни завърши тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море – 2020“.

В него участваха командването и щаба на флотилията, командванията на двата пункта за базиране в Бургас и Варна, над 20 бойни и спомагателни кораба, бойни самолети от ВВС и хеликоптери от състава на ВМС.

Учението се проведе на четири етапа. По време на всеки от тях беше усъвършенствана организацията по планиране и управление на действията на силите при участие в операция по морска сигурност. Матросите тренираха функционалната организация за водене на бойни действия на оперативно съединение в съответствие с доктрината за морски операции. По време на учението беше усъвършенствано взаимодействието между военноморския и военновъздушния компонент.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top